Republikāņu senators nopeļ Trampa «neapdomīgo, briesmīgo un necienīgo» politiku (28)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV republikāņu senators Džefs Fleiks otrdien paziņoja, ka 2018.gada vēlēšanās nekandidēs uz vēl vienu amata termiņu, saviem Senāta kolēģiem skaidrojot, ka nebūs līdzatbildīgs par Donalda Trampa neapdomīgo prezidentūru.

«Mums ir jābeidz izlikties, ka politikas degradācija un dažu veikums izpildvarā ir normāli. Tas nav normāli,» sacīja Fleiks, kas Senātā pārstāv Arizonu kopš 2013.gada.

«Neapdomīga, briesmīga un necienīga politika tiek attaisnota kā lietu saukšana īstajos vārdos, kaut arī tā tiešām ir neapdomīga, briesmīga un necienīga.»

Fleiks kritizēja Trampa tvītošanas paradumus, kā arī kaunināja republikāņu kolēģus par to, ka viņi «klusē laikā, kad normas un vērtības, kas Ameriku uztur drošu, tiek grautas».

«Politika var mūs apklusināt laikā, kad mums būtu jārunā, un klusēšana var tikt pielīdzināta līdzatbildībai,» sacīja Fleiks.

Viens no vadošajiem ASV republikāņu senatoriem Bobs Korkers vēl pirms Fleika paziņojuma otrdien Baltā nama saimnieku raksturoja kā «pilnīgi melīgu» līderi, kurš degradē savu valsti.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu