«Vienotība» par ekonomikas ministru lems pēc divām nedēļām (66)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotība» plāno pēc divām nedēļām lemt par ekonomikas ministra amata kandidātu, un šī politiskā spēka pārstāvji pagaidām atturas komentēt iespējamās kandidatūras.

Tikmēr neoficiālās sarunās politiķi kā iespējamo kandidātu uz šo amatu minēja Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi. Viņš šonedēļ arī ticies ar Ministru prezidentu Māri Kučinskis (ZZS), tomēr amatpersonas plašākus komentārus par šo sarunu nesniedz.

Kučinskis  uzsvēra, ka sagaida «Vienotības» lēmumu par ekonomikas ministra amata kandidātu. Savukārt Ķirsis nevēlējas komentēt jautājumus par iespējamam kandidatūrām uz šo amatu.

Daļa «Vienotības» politiķu uzskata, ka šāda tikšanās nenozīmējot, ka Ķirsis tiks virzīts ekonomikas ministra amatam. Viņi arī uzsver, ka lēmums vēl nav pieņemts un min vēl vienu potenciālo kandidatūru - Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu. Neoficiālā informācija gan liecina, ka premjers šo kandidatūru pirms laika jau noraidīja.

Vēl viena kandidāte, kas savulaik minēta kontekstā ar ekonomikas ministra amatu, ir Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka. Neoficiālā informācija liecina, ka viņas kandidatūru pozitīvi vērtē nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pārstāvji, tomēr viņai neesot pilnvērtīga atbalsta «Vienotībā».

Iecerēts, ka «Vienotība» pēc divām nedēļām lems par ekonomikas ministra amata kandidātu.

Kā ziņots, «Vienotības» priekšsēdētājs Arvils Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu «Vienotības» Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik «Vienotības» Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno atstāt šo amatu un nolikt deputātes mandātu.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu