Lasvegasas slaktiņš: Ko atklāj šāvēja dators (96)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izmeklētāji pārmeklējuši datoru, ko viesnīcas «Mandalay Bay» istabā, no kuras turīgais pensionārs Stīvens Padoks raidīja šāvienus lejā sanākušajā koncerta apmeklētāju pūlī, nogalinot 58 cilvēkus un vēl vairākus simtus ievainojot. Izmeklēšana joprojām nav vainagojusies ar motīva atrašanu, taču dators sniedzis ieskatu Padoka taktikā, plānojot uzbrukumu.

Viesnīcas istabā atrastajā datorā nebija cietā diska, vēsta raidorganizācija «ABC News». Tas sarežģī izmeklēšanu, kurā līdz šim bijis netipiski maz noderīgu pavedienu.

Izmeklētāji atklājuši, ka Padoks iegādājās programmu, ar kuru izdzēst cietā diska saturu, taču nav zināms, vai tā tika izmantota.

Pārbaudot interneta meklētāja vēsturi, atklājās, ka Padoks mēģinājis iegūt informāciju par taktikām, ko policija izmanto, ielaužoties slēgtās telpās, raksta «The Wall Street Journal».

Saskaņā ar policijas teikto, Padoks bija ieslēdzies numurā viesnīcas 32.stāvā, no kuras šāva uz lejā esošajiem cilvēkiem. Kad policija ielauzās istabā, Padoks bija izdarījis pašnāvību. Vēlāk atklājās, ka viņš istabā un ārpus tās bija izvietojis kameras - domājams, lai redzētu policijas tuvošanos.

ASV mūsdienu vēsturē asiņainākās apšaudes sarīkotājs Stīvens Padoks nelīdzinās vairumam zināmo teroristu. Viņš bija 64 gadus vecs pensionēts grāmatvedis, kurš mitinājās ekskluzīvā un klusā pensionāru dzīvojamajā ciematā un varēja atļauties nospēlēt tūkstošiem dolāru azartspēlēs. Paziņas viņu raksturo kā klusu un savrupu cilvēku.

Izmeklētāji atzīst, ka Padoka motīvi nav skaidri, jo nekas neliecina, ka viņam bijuši radikāli politiskie vai reliģiskie uzskati. 

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu