«airBaltic» sāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Abū Dabī (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» sadarbībā ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nacionālo lidsabiedrību «Etihad Airways» šodien sāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Abū Dabī, informēja «airBaltic».

Svinīgajā maršruta atklāšanās plkst.22 piedalīsies pārstāvji no «airBaltic», lidostas «Rīga», kā arī AAE vēstniece Latvijā Hanana Halfana Obaida Ali ai Madhani.

«airBaltic» no Rīgas uz Abū Dabī lidos četras reizes nedēļā ar «Bombardier» CS300 lidmašīnu. Līdz šīs nedēļas sākumam pasažieri bija veikuši vairāk nekā 9000 biļešu rezervāciju šajā maršrutā, savukārt pirmais reiss ir izpārdots. «airBaltic» arī novēro papildu pieprasījumu uz Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmu, kas Abū Dabī norisināsies novembra pēdējā nedēļas nogalē.

«Abū Dabī ir nozīmīgs starptautisks tranzīta mezgls ar 25 miljoniem pasažieru. (..) Vispopulārākie tālie galamērķi, uz kuriem līdz šim veiktas rezervācijas «airBaltic» mājaslapā, ir Kolombo, Seišelas, Puketa, Melburna un Sidneja,» pauda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

«airBaltic» maršruts uz Abū Dabī ir populārs arī starp ceļotājiem ārpus Latvijas - 30% rezervāciju veikuši tranzīta pasažieri, galvenokārt no Skandināvijas un Baltijas valstīm.

Lidojums no Rīgas uz Abū Dabī ilgs sešas stundas un 15 minūtes.

Jau vēstīts, ka «airBaltic» pērn pārvadāja 2 891 365 pasažierus, kas ir par 10% vairāk nekā 2015.gadā. Lidsabiedrība veica 43 872 lidojumus, kas ir par 2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt vietu piepildījuma rādītājs 2016.gadā bija 74% jeb par trim procentpunktiem lielāks nekā gadu iepriekš.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu