Trampa kampaņas vadītāju Manafortu apsūdz sazvērestībā pret ASV (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CARLO ALLEGRI / REUTERS

ASV prezidenta Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas vadītājam Polam Manafortam un viņa līdzgaitniekam Rikam Geitsam izvirzīta apsūdzība sazvērestībā pret ASV un vēl vairākos citos apsūdzības punktos, vēsta aģentūra AP.

Manafortam un Geitsam izvirzīta apsūdzība 12 punktos, tai skaitā par naudas atmazgāšanas plānošanu, nereģistrēšanos kā ārvalstu aģentiem, viltus liecību sniegšanu un informācijas nesniegšanu par darbībām ārzemju banku kontos.

Manaforts un Geitss pirmdien nodeva sevi Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) rīcībā, lai uzklausītu apsūdzības saistībā ar Krievijas mēģinājumiem ietekmēt Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanas.

Televīzijas kameras fiksējušas, kā Manaforts, kas vadīja Trampa kampaņu no 2016.gada jūnija līdz tā paša gada augustam, kā arī viņa ilggadējais līdzstrādnieks Geitss ieiet FIB Vašingtonas birojā, un iepriekš ASV mediji vēstīja, ka viņi abi uzaicināti padoties federālajām iestādēm.

Šīs būs pirmās apsūdzības, kas tiks izvirzītas saistībā ar Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV vēlēšanās, kopš šīs lietas izmeklēšanas vadību maijā uzņēmās bijušais FIB direktors Roberts Millers.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu