Zatlers gatavs sniegt skaidrojumu par sarunām ar Šleseru (132)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir gatavs sniegt plašākus skaidrojumus saistībā ar viņa un bijušā politiķa Aināra Šlesera sarunām, ja tiks uzaicināts uz komisijas sēdi, to viņš apliecināja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma».

«Kā Valsts prezidents es jebkuras sarunas, jebkuru politiķi vai sabiedriskās organizācijas pārstāvi vedu Rīgas pilī vai Jūrmalas rezidencē, tātad viennozīmīgi savā oficiālajā darba vietā. Biznesa sarunas ir kaut kas cits,» sacīja Zatlers.

Viņš teica, ka plašākus skaidrojumus ir gatavs sniegt arī «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijai, ja tā viņu aicināšot uz sēdi.

Zatlers norādīja, ka ir muļķīgi runāt, ka viņš, kā uzskata Šlesers, rīkojies atriebīgi, atlaižot parlamentu, jo Šlesers neatbalstīja bijušā Valsts prezidenta pārvēlēšanu prezidenta amatā.

Zatlers arī pauda pārsteigumu, ka uz komisijas sēdi Šlesers ieradies ar advokātu, jo parlamentārās izmeklēšanas komisija nav izmeklējoša iestāde vai tiesa. «Nevajag cerēt, ka komisija atradīs kādu vainīgo, komisija vienkārši pacels sabiedrības, arī Latvijas politikas ētisko latiņu uz augšu vai palaidīs uz leju, tas ir komisijas uzdevums. Ja tā strādās veiksmīgi, mēs vairāk ticēsim politikai un politiskajai sistēmai, ja tā strādās neveiksmīgi, mēs uzticēsimies mazāk,» teica Zatlers.

LETA jau vēstīja, ka Šlesers šodien «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē pauda, ka neesot publiskotas tās sarunas, kur Zatlers «zvana un lūdzas», lai politiķis atbalsta Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā. Ņemot vērā, ka Šlesers neesot paudis atbalstu, vēlāk sekojusi parlamenta atlaišana, norādīja bijušais politiķis.

Viņš akcentēja, ka nav apstiprinājusies neviena epizode, par ko tiesībsargājošās iestādes sāka kriminālprocesu 2011.gadā. Tomēr parlaments šīs lietas dēļ tika atlaists. Lai gan juridiski par to nevar saukt pie atbildības, tomēr reāli par to ir atbildīgs Zatlers, pauda Šlesers.

Uz vairākiem ar «oligarhu lietu» saistītajiem jautājumiem Šlesers neatbildēja, norādot, ka būtu gatavs runāt par «visu lauku», ja tiktu publiskots arī ar Zatleru pārrunātais.

Komentāri (132)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu