Beļģijā izvirza apsūdzības saistībā ar 2015. gada uzbrukumu ātrvilcienā (8)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Beļģijā otrdien tika izvirzītas apsūdzības diviem vīriešiem saistībā ar 2015.gadā notikušu uzbrukumu ātrvilcienā «Thalys», kurā grupējuma «Islāma valsts» ekstrēmists nopietni sašāva pasažieri, pirms citi pasažieri pieveica uzbrucēju.

Abi vīrieši, kas tiek turēti aizdomās par palīdzēšanu šim uzbrucējam - marokānim Ajubam al Hazani, tika apsūdzēti par «piedalīšanos teroristu grupējuma darbībās», paziņoja Beļģijas prokurori.

Četri vīrieši, tai skaitā abi apsūdzētie, pirmdien tika aizturēti izmeklēšanā par 2015.gada augustā notikušo uzbrukumu. Tas nekļuva par asinspirti tikai tāpēc, ka pasažieri, tai skaitā divi ASV karavīri, ātri reaģēja un pieveica smagi bruņoto Hazani, kad viņš atklāja uguni vilcienā, kas brauca uz Parīzi.

Prokuratūra paziņoja, ka apsūdzības izvirzītas diviem Beļģijas pilsoņiem – 1987.gada 10.aprīlī dzimušajam Mohamedam B. un 1988.gada 29.augustā dzimušajam Jusefam S.

Lietai tuvs ziņu avots pavēstīja ziņu aģentūrai AFP, ka pirmais apsūdzētais ir Mohameds Bakali, kurš jau ir apsūdzēts par palīdzību 2015.gada novembra Parīzes teroraktu organizēšanā.

Hazani, kurš bija cīnījies Sīrijā «Islāma valsts» pusē, ir paziņojis izmeklētājiem, ka viņš rīkojies pēc Abdelhamida Abaauda pavēlēm. Abaaudu, kas ir viens no Parīzes teroraktu organizētājiem, viņš bija saticis Sīrijā.

Prokurori paziņoja, ka pirmdien veiktajos reidos, no kuriem viens notika bēdīgi slavenajā Briseles rajonā Molenbēkā, «netika atrastas ne sprāgstvielas, ne ieroči». Pēc teroraktiem Parīzē un Briselē Molenbēka ir pazīstama kā starptautisko džihādistu perēklis.

Abi pārējie pirmdien aizturētie vīrieši tika atbrīvoti pēc «pamatīgas nopratināšanas», sacīja Beļģijas prokurori.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu