Latvijas pilsonis, kurš ar cirvi uzbruka cilvēkiem Šveicē, pārvests uz cietumu (43)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EDDY RISCH / KEYSTONE

17 gadus vecais Latvijas pilsonis Aleksandrs, kurš pirms nedēļas Šveicē ar cirvi ievainoja astoņus cilvēkus, tostarp zīdaini, šobrīd no slimnīcas pārvests uz Šveices ziemeļos esošo Sanktgallenes kantona cietumu, ceturtdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Kā raidījumu informēja Šveices policijā, jaunietis pirmstiesas apcietinājumā tiks paturēts līdz janvārim, kad viņam paredzēta tiesa. Šobrīd ar uzbrucēju strādā psihologi. Policija arī norāda, ka izmeklēšanas procesā noskaidrots, ka jaunietis savus upurus izraudzījies nejauši un šim uzbrukumam nav nekādu saistību ar teroristu organizācijām. Visi ievainotie šobrīd ir izrakstīti no ārstniecības iestādēm, taču viņiem tiek nodrošināta turpmāka rehabilitācija.

Kā ziņots, 17 gadus vecais Aleksandrs 23. oktobra vakarā Šveices ziemeļos, Sanktgallenes kantona Flumsas ciemata galvenajā laukumā ar cirvi uzbruka vairākiem cilvēkiem. Pēc tam viņš aizbēga zagtā automašīnā, ar kuru avarēja, ietriecoties kokā. Tad uzbrucējs izkāpa no automobiļa un ar cirvi ievainoja vairākus cilvēkus degvielas uzpildes stacijas veikalā. Uzbrucējs nav iepriekš sodīts, taču šogad par viņu saņemtas divas sūdzības. Jaunietim bijušas vardarbīgas fantāzijas un ar viņu strādājuši psihologi.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu