Ekonomisti: Sievietes vēl 217 gadus nepelnīs tik daudz, cik vīrieši (55)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ekonomisti aplēsuši, ka līdz brīdim, kad sievietēm un vīriešiem alga darbavietā būs vienlīdzīga, jāgaida vēl 217 gadi.

Forumā «World Economic Forum» (WEF) atklāts, ka atalgojums sievietēm salīdzinājumā ar vīriešiem joprojām ir uz pusi mazāks un situācija tikai turpina pasliktināties.

Šis ir otrais gads, kad Šveiciešu ekonomisti ekonomiskajā dzimumu vienlīdzībā novērojuši situācijas pasliktināšanos, proti, atšķirība starp sieviešu un vīriešu algu apmēriem turpina augt. Šī atšķirība tika noskaidrota, salīdzinot vīriešu un sieviešu darbinieku daudzumu, to ienākumus un darba sarežģītību.

Pagājušajā gadā tika lēsts, ka sievietes pilnīgu ekonomisko vienlīdzību ar vīriešiem varētu sasniegt pēc 170 gadiem, savukārt 2015. gadā tie bija tikai 118 gadi.

«Diemžēl 2017. gadā mēs vēl nevarējām novērot šīs situācijas progresu. Dzimumu vienlīdzība ir gan morāls gan ekonomisks imperatīvs. Dažās valstīs to saprot un pašlaik cenšas situāciju uzlabot,» fondam «The Thomson Reuters Foundation» stāstīja «WEF» pārstāvis.

Tomēr nevienai valstij vēl nav izdevies atšķirību starp atalgojumiem izlīdzināt. Zināms, ka lielākais progress dzimumu ekonomiskajā vienlīdzībā ir novērojams Skandināvijas valstīs – Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā, kā arī Islandē.

Vissliktākā situācija savukārt ir Jemenā, Pakistānā, Sīrijā, Čadā un Irānā.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu