Vidusjūrā nogrimstot laivai, gājuši bojā 23 migranti (113)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vidusjūrā nogrimstot migrantu laivai, ir gājuši bojā 23 cilvēki, kuru līķi tika atrasti piektdien, paziņoja Eiropas Savienības (ES) militārā operācija Vidusjūras apgabala centrālās daļas dienvidos (EU NAVFOR MED).

Operācijas vadība paziņoja, ka 64 citi migranti tika izglābti, kad viņu piepūšamajā laivā sāka ieplūst ūdens.

«Smaga diena Vidusjūras centrālajā daļā, kur atkal dažādi aktori jūrā un no gaisa, neatkarīgi no uniformām, mērķiem un spējām, ir demonstrējuši savu apņēmību sargāt cilvēku dzīvību jūrā,» operācija paziņoja savā «Facebook» lapā.

EU NAVFOR MED pavēstīja, ka piektdien izglābti pavisam 263 cilvēki, no kuriem 146 «migrantus briesmās» izglābis kāds Spānijas kuģis šīs ES operācijas ietvaros.

Saskaņā ar Itālijas Iekšlietu ministrijas datiem šī gada pirmajos 10 mēnešos Itāliju pa jūru sasnieguši vairāk nekā 111 000 cilvēku – par 30% mazāk nekā attiecīgā iepriekšējā gada periodā.

ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IOM) paziņoja, ka šogad Eiropā pāri Vidusjūrai ieradušies 150 000 migrantu, bet vēl 2826 gājuši bojā, mēģinot to šķērsot.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu