Masa paziņo, ka aizvada pēdējās sacīkstes F-1 (7)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pieredzējušais brazīliešu pilots Felipe Masa, kurš pašlaik pārstāv «Williams» komandu, pēc šīs sezonas noslēgs Pirmās formulas (F-1) braucēja karjeru.

Jau pērn pašlaik 36 gadus vecais Masa paziņoja par aiziešanu no F-1, tomēr pēc soma Valteri Botasa došanās uz «Mercedes» komandu «Williams» lūdza brazīlieti pārdomāt un atgriezties.

«Es piekritu atgriezties F-1 čempionātā, jo «Williams» lūdza manu palīdzību. Ar šo komandu esmu izbaudījis četrus lieliskus gadus, bet mana karjera šajā sacensību seriālā līdz ar šo gadu noslēgsies,» sestdien paziņoja Masa.

Iepriekš bija izskanējusi informācija, ka Masa labprāt paliktu F-1 čempionātā arī uz nākamo sezonu, tomēr «Williams» komanda nebija gatava savlaicīgi nosaukt savu nākamā gada pilotu sastāvu.

Šosezon Masa 18 posmos ticis pie 36 punktiem, kas viņam kopvērtējumā dod 11.vietu. Tikmēr viņa 19 gadus vecais komandas biedrs Lenss Strols no Kanādas iekrājis par četriem punktiem vairāk un atrodas pozīciju augstāk.

Līdz šīs sezonas beigām atlikuši divi posmi Masas dzimtajā Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos, bet par četrkārtēju F-1 čempionu jau kļuvis brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes».

Masa F-1 čempionātā debitēja «Sauber» komandas rindās 2002.gadā, bet 2006.gadā pārcēlās uz slaveno «Ferrari», kur aizvadīja karjeras ziedu laikus. Brazīlietis 2008.gadā pasaules čempionāta kopvērtējumā palika otrais, Hamiltonam piekāpjoties tikai par vienu punktu.

Savas F-1 karjeras laikā Masa izcīnījis 11 uzvaras - visas no tām bijušas «Ferrari» sastāvā.

Savukārt 2014.gadā Masa pievienojās «Williams» komandai.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu