Bijušie prezidenti Buši nav balsojuši par Trampu; Bušs vecākais par Klintoni (32)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā gada novembrī notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās bijušie prezidenti republikāņi Džordžs Bušs vecākais un Džordžs Bušs jaunākais nav balsojuši par savas partijas kandidātu Donaldu Trampu - Bušs vecākais balsojis par demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni, bet Bušs jaunākais biļetenā izvēlējies iespēju neatbalstīt nevienu no kandidātiem.

Par to vēsta vēsturnieka Marka Apdegrova grāmata «The Last Republicans» («Pēdējie republikāņi»), kas iznāks šomēnes un kuras fragmenti ir izplatīti medijiem.

«Man viņš nepatīk,» intervijā Apdegrovam pagājušā gada maijā par Trampu sacījis Bušs vecākais.

«Es par viņu nezinu daudz, bet es zinu, ka viņš ir lielībnieks. Un mani pārāk nesajūsmina doma, ka viņš varētu būt [valsts] līderis,» sacījis Bušs vecākais.

Viņš paudis viedokli, ka Trampam ir «zināms ego» un viņš varētu spēt vienot nāciju, taču tam ir nepieciešama tāda īpašība kā pazemība, un tas Trampam varētu būt izaicinājums.

Savukārt Bušs jaunākais sākotnēji skeptiski vērtējis Trampa izredzes gūt panākumus priekšvēlēšanās, kurās iesākumā favorīts bija viņa brālis bijušais Floridas štata gubernators Džebs Bušs.

«Interesanti, taču neturpināsies ilgi,» par Trampa kampaņu priekšvēlēšanās sacījis Bušs jaunākais.

Arī viņš norādījis, ka Trampam trūkst pazemības.

«Kā jūs zināt no manas ģimenes, [pazemība] ir zināms mantojums, un tiek gaidīts, ka tāda būs, bet mēs to neredzam» Trampā, intervijā Apdegrovam sacījis Bušs jaunākais.

Pēc tam, kad Tramps paziņojis, ka ir «pats sev padomnieks», Bušs jaunākais teicis: «Šis puisis patiešām nesaprot, kāds ir prezidenta darbs.»

Džordžs Bušs vecākais bija ASV prezidents no 1989. līdz 1993. gadam, bet viņa dēls Džordžs Bušs jaunākais - no 2001. līdz 2009. gadam.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu