Pētnieks: Kad vīrieši varēs palikt stāvoklī? Kaut vai rīt (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no pasaules labākajiem reproduktīvo sistēmu un procesu pētniekiem paziņojis, ka transplantēt dzemdi vīrietim, lai tas varētu ieņemt un iznēsāt bērnu, ir iespējams kaut vai rīt.

Kā izdevumam «Independent» atklāja Amerikas reproduktīvās medicīnas sabiedrības prezidents un ārsts Ričards Paulsons (Richard Paulson), ievērojamie sasniegumi dzemdes transplantēšanā sieviešu starpā nozīmē, ka zinātne šobrīd ir pietiekami attīstīta, lai līdzīgas procedūras varētu veikt arī tiem, kuri savu dzīvi uzsākuši kā vīrieši.

Paulsons ir pārliecināts, ka šīs ir labas ziņas cilvēkiem, kuri ir veikuši dzimuma maiņas operācijas un vēlas spert nākamo soli – iegūt arī sievietes dzemdi, lai varētu iznēsāt paši savus bērnus.

«To ir iespējams izdarīt kaut vai rīt. Tas, protams, nebūtu viegli, tomēr es neredzu nekādus anatomiskus šķēršļus, kāpēc to nevarētu izdarīt. Es esmu pārliecināts, ka ir pietiekami daudz transseksuāļu, kuri vēlas iegūt iespēju palikt stāvoklī,» komentēja Paulsons.

Paulsons arī piebilda, ka, neskatoties uz to, ka vīriešiem un sievietēm iegurnis ir atšķirīgs, tomēr arī vīrietim atrastos vieta dzemdei. Protams, procedūra būtu diezgan sarežģīta un, lai bērns varētu nākt pasaulē, būtu jāveic ķeizargrieziens, kā arī visus grūtniecības mēnešus jālieto hormoni.

Lai arī teorētiski dzemdes transplantācija vīrietim ir iespējama, tas viss joprojām atrodas eksperimenta stadijā. Britu eksperti arī diskutē par to, cik tas būtu ētiski un, vai šādi netiktu apdraudēts auglis.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu