Abu Meri uzsver, ka par viņa ievēlēšanu par «Vienotības» frakcijas vadītāju vēl būs jādiskutē (104)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Saeimas deputāts Hosams Abu Meri, kuru «Vienotības» valde rekomendējusi Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatam, uzsver, ka parlamentāriešiem vēl būs jādiskutē par šo jautājumu un kopīgi jāpieņem lēmums.

Abu Meri sākotnēji tieši neatbildēja uz jautājumu par to, vai ir gatavs uzņemties šos pienākumus, skaidrojot, ka frakcijai vēl būs jālemj par priekšsēdētāju. Tomēr viņš uzsvēra, ka tas ir pienākumus, ņemot vērā «Vienotības» valdes lēmumu.

Paredzēts, ka «Vienotības» frakcijas šo jautājumu pārrunās šonedēļ.

Kā ziņots, bijušo partijas «Vienotība» līderi, līdzšinējo Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu nolemts izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

«Vienotības» priekšsēdētājs Arvils Ašeradens pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja, ka ekonomikas virzīšanas process ticis diskreditēts ar iekšējiem procesiem. Āboltiņa rīkojusies pretēji valdes lēmumam par jauna ministra virzīšanu un situācijas komentēšanu.

Iepriekš Ašeradens bija plānojis atstāt darbu valdībā un vadīt frakciju. Savukārt Āboltiņa bija iecerējusi līdz gada beigām nolikt deputātes mandātu, lai dotos strādāt ārlietu dienestā. Tomēr pēc pirmdienas valdes sēdes Ašeradens paziņoja, ka turpinās pildīt ministra pienākumus, bet Saeimas frakcijas vadītāja amata pienākumus valde rosina uzticēt Abu Meri.

Komentāri (104)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu