Bērnam bieza jaka mašīnā var būt bīstama (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Ir pienākuši gada tumšākie un aukstākie mēneši. Tas nozīmē, ka periodam atbilstoši tiek gatavots ne tikai auto, bet arī tā pasažieri.

Atbildīgi vecāki jo īpaši gādā, lai viņu atvasēm ziemā būtu silti. Tāpēc ik reizi, dodoties ārpus mājas, savus bērnus iesaiņo biezās jakās. Tās gan ir ļoti vēlams novilkt, ja paredzēta braukšana ar auto, jo avārijas gadījumā biezās drēbes palielina traumatisma risku un pat var apdraudēt dzīvību.

Tas tādēļ, ka biezā apģērba dēļ drošības jostas nepiekļaujas cieši bērna augumam un avārijas gadījumā mazais ķermenis tiek triekts pret šo drošības aprīkojumu. Traumu gūšanu šādās situācijās izslēgt nevar, un to derētu ņemt vērā arī pieaugušajiem.

Skotijas organizācija, kas dod bērnu sēdeklīša izvēles un pareizas lietošanas padomus, Good Egg Car Safety, tāpat norāda, ka virsdrēbju dēļ bērns mašīnā var arī pārkarst.

Šā iemesla dēļ virsdrēbes mašīnā ir jānovelk un drošības jostas jāpievelk tik stingri, lai starp tām un bērnu nevarētu iebāzt vairāk par diviem pirkstiem, raksta tīmekļa izdevums www.chroniclelive.co.uk.

Ja nu tomēr ir bažas, ka bērnam varētu būt vēsi, tad ieteicams viņu vispirms piesprādzēt un pēc tam apsegt.

Var piebilst, ka Good Egg Safety 2016.gadā veiktā pētījumā konstatēja, ka Lielbritānijā apmēram divas trešdaļas bērnu sēdeklīšu mašīnā tiek lietoti ne tā, kā vajadzētu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu