Makrons: ASV spiediena dēļ Irāna var atsākt centienus iegūt kodolieročus (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PHILIPPE WOJAZER/ POOL / REUTERS POOL

Reaģējot uz ASV centieniem panākt Irānas kodollīguma pārskatīšanu, Irāna var izšķirties par savu kodolieroču radīšanu, brīdina Francijas prezidents Emanuels Makrons.

«Ja jūs vēlaties apturēt visas attiecības ar Irānu saistībā ar tās kodolaktivitātēm, tiks radīta jauna Ziemeļkoreja,» intervijā, kas ceturtdien publicēta žurnālā «Time», skaidroja Makrons.

«Ja tiks apturēts 2015.gada līgums, kādas ir jūsu alternatīvas? Sākt karu? Uzbrukt Irānai? Es uzskatu, ka tas šajā reģionā būtu neprāts,» viņš sacīja.

2015.gada jūlija vienošanos, kas tika noslēgta starp Irānu un sešām pasaules lielvarām, arī Franciju, Makrons raksturoja kā «labāko iespējamo vienošanos attiecībā uz Irānu».

ASV prezidents Donalds Tramps sacījis, ka līgums ir pārāk saudzīgs pret Irānu, un vēlas tā pārskatīšanu.

Ja ASV izstāsies no Irānas kodollīguma, tas izraisīs pretuguni, brīdināja Makrons.

«Jo tas ir tieši tas pats, ko mēs esam pieredzējuši ar Ziemeļkoreju. Un pēkšņi jūs pamostaties pēc desmit divpadsmit gadiem bez jebkādas kontroles, bet [Irānai] ir kodolieroči.»

Vašingtonai vajadzētu apvienot spēkus ar pārējām ieinteresētajām pusēm, lai panāktu, ka Irāna aptur ballistisko raķešu piegādes sabiedrotajiem reģionā, norādīja Francijas prezidents.

«Tāpēc mums vajadzētu sarunās panākt vienošanos par kritēriju virkni jaunam līgumam ar Irānu, lai apturētu viņu aktivitātes reģionā ar ballistiskajām raķetēm,» sacīja Makrons.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu