Botass izmanto Hamiltona avāriju un trešo reizi karjerā uzvar F-1 kvalifikācijā (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

«Mercedes» vienības somu pilots Valteri Botass sestdien izmantoja sava titulētā komandas biedra Lūisa Hamiltona avāriju, triumfējot Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 19.posma - Brazīlijas «Grand Prix» - kvalifikācijā.

Hamiltons, kurš iepriekšējā etapā nodrošināja ceturto čempiona titulu karjerā, jau savā pirmajā kvalifikācijas lidojošajā aplī zaudēja kontroli pār formulu un smagi ietriecās barjerās, sadauzot automašīnas kreiso pusi.

Pats Hamiltons no formulas izkāpa neskarts, tomēr pirmoreiz 27 sacīkšu laikā britam nācās apstāties kvalifikācijas pirmajā sesijā. Hamiltons dominēja lielākajā daļā šī etapa treniņbraucienu, bet tagad viņam sacīkste svētdien būs jāuzsāk no pašām peletona beigām.

Hamiltons šosezon kvalifikācijā ātrākais bijis 11 reizes, kā arī kļuvis par F-1 rekordistu kvalifikācijas uzvaru skaitā.

Komandas biedra nebūšanas izmantoja Botass, kurš savā noslēdzošajā lidojošajā aplī par 0,038 sekundēm apsteidza «Ferrari» braucēju Sebastjanu Fetelu no Vācijas, iegūstot trešo «pole-position» šosezon un karjerā. Savukārt trešo vietu guvušais otrs «Ferrari» pilots Kimi Reikenens no Somijas jau zaudēja vairāk nekā 0,2 sekundes.

Ceturtajā un piektajā pozīcijā kvalifikācijā palika «Red Bull» piloti Makss Verstapens no Nīderlandes un austrālietis Daniels Rikjardo, tomēr otrais no viņiem par pārnesumkārbas maiņu saņēmis desmit starta vietu sodu.

Līdz ar to no piektās pozīcijas sacīkstes svētdien sāks meksikānis Serhio Peress no «Force India» vienības, bet sestais būs autosporta veterāns spānis Fernando Alonso no «McLaren».

Savā karjerā pēdējo reizi F-1 posmā Brazīlijā brauks mājinieku veterāns Felipe Masa, kurš kvalifikācijā guva desmito vietu.

Brazīlijas Lielās balvas izcīņa svētdien sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika.

Kā vēstīts, oktobra beigās divus etapus pirms sezonas beigām savu ceturto titulu karjerā nodrošināja Hamiltons, kurš par čempionu tika kronēts arī 2008., 2014. un 2015.gadā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divas sacensības pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 333 punkti, kamēr Fetelam ir 277 punkti. Tikmēr trešais ar 262 punktiem ir Botass, kurš saasinājis cīņu par vicečempiona titulu. Ceturtais ar 192 punktiem ir Rikjardo, piekto vietu ar 178 punktiem ieņem Reikenens, bet pirmo sešinieku ar 148 punktiem noslēdz Verstapens.

Tikmēr «Mercedes» jau ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Konstruktoru kausu. Kopvērtējumā «Mercedes» kontā ir 595 punkti, kamēr 455 punkti ir «Ferrari», bet trešā ar 340 punktiem ir «Red Bull».

Sezonas pēdējais posms pēc divām nedēļām norisināsies Apvienotajos Arābu Emirātos.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu