Fetels Brazīlijā uzvar F-1 sezonas priekšpēdējā posmā (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Ferrari» komandas vācu braucējs Sebastjans Fetels svētdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 19.posmā, kas risinājās Brazīlijā, kamēr titulu jau nodrošinājušais Lūiss Hamiltons, startējot no boksiem, spēja gūt ceturto vietu.

Sacīkstē Fetels sīvi cīnījās ar «Mercedes» vienības somu pilotu Valteri Botasu, kurš sestdien bija labākais kvalifikācijā. Noslēgumā sportistus šķīra 2,7 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja otrs «Ferrari» pilots Kimi Reikenens no Somijas, kuram sekoja kvalifikācijā avarējušais un sacīksti no boksiem iesākušais Botasa komandas biedrs Hamiltons.

Sacīkste sākās ar vairākām sadursmēm, kas lika trasē doties drošības mašīnai. Pēc starta sadursmēm izstājās arī «Force India» franču braucējs Estebans Okons, kurš līdz ar to pirmo reizi savā 27 posmus ilgajā F-1 karjerā nespēja sasniegt finišu.

Distances galvgalī par vadību cīnījās Fetels un Botass, bet 39.aplī pēc boksu apmeklējumiem jau priekšgalā izvirzījās Hamiltons. Pāris apļus vēlāk gan viņš pats devās boksos, turpinājumā situācijai vairs strauji nemainoties. Braucēju pirmais četrinieks finišu sasniedza 5,5 sekunžu robežās.

Piektajā un sestajā pozīcijā palika «Red Bull» piloti Makss Verstapens no Nīderlandes un austrālietis Daniels Rikjardo, kamēr emocionālu septīto vietu guva «Williams» vienības veterāns Felipe Masa, kurš pēc sezonas noslēgs F-1 karjeru un šī viņam bija pēdējā sacīkste dzimtenē.

Astoto vietu izcīnīja pieredzējušais spānis Fernando Alonso no «McLaren» komandas, bet desmitnieku noslēdza «Force India» vienību pārstāvošais meksikānis Serhio Peress un vācietis Niko Hilkenbergs no «Renault».

Fetels uz goda pjedestāla kāpa 98.reizi savā karjerā un tagad F-1 vēsturē šajā rādītājā atpaliek vienīgi no Mihaela Šūmahera (155), Hamiltona (116) un Alēna Prosta. Fetels apsteidza Alonso, kurš trijniekā finišējis 97 reizes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma, kas risināsies Apvienotajos Arābu Emirātos, Hamiltonam ir 345 punkti, kamēr Fetelam ir 302 punkti un viņam ar 280 punktiem seko Botass, kurš joprojām saglabā cerības uz vicečempiona titulu.

Tikmēr attiecīgi 200 un 193 punkti ir Rikjardo un Reikenenam, bet pirmo sešinieku ar 158 punktiem noslēdz Verstapens.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu