Citskovskis: valsts pārvaldē paliks tikai spējīgākie un motivētākie darbinieki (123)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc valsts pārvaldes reformas darbu turpinās spējīgākie un motivētākie darbinieki, šodien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem atzina Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Viņš uzsvēra, ka valsts pārvaldes reformas uzdevums nav atlaist darbiniekus vai likvidēt mazās iestādes, bet gan nodrošināt efektīvāku valsts pārvaldi.

Šajā pašā laikā, komentējot reformu plānā ietverto aktivitāti - samazināt valsts pārvaldē strādājošo skaitu par 6% jeb 3500, Citskovskis atzina, ka reformas mērķis ir panākt, lai valsts pārvaldē paliek strādāt spējīgākie un motivētākie.

Lai gan patlaban nav zināms darbinieku atlaišanas mehānisms, Valsts kancelejas direktors uzskata, ka viena no metodēm, ko vairākas iestādes jau pielieto, ir saudzīgā atbrīvošanas politika. Piemēram, kādam valsts pārvaldes darbiniekam aizejot pensijā vai mainot darba vietu, iestāde izvērtē, vai ir iespējams pārkārtot procesus un nepieņemt amatā jaunu cilvēku.

Citskovskis arī neizslēdz darbinieku piespiedu atlaišanu, bet Valsts kanceleja kopā ar ministrijām vēl meklēs risinājums, kā labāk veikt valsts pārvaldes reformu un darbinieku skaita samazināšanu.

Jau ziņots, ka valsts pārvaldes nodarbināto skaits līdz 2020.gadam ik gadus tiks samazināts par 2%, paredz šodien Ministru kabinetā atbalstītais valsts pārvaldes reformu plāns.

Ministri šodien vienojās, ka ministrijas sadarbībā ar Valsts kanceleju sagatavos izvērtējumu par resorā nodarbināto skaita samazinājumu par 6% un līdz 2018.gada 1.martam iesniegs to Valsts kancelejā, kura apkopos informāciju un rezultātus līdz 2018.gada jūnijam iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā.

Tāpat ministri vienojās, ka atlaižamo amata vietu statistikā varēs iekļaut arī tās amata vietas, kas tika likvidētas iepriekšējos divos gados.

Valsts kancelejā norādīja, ka reformas mērķis ir nodrošināt nodarbināto skaita samazināšanu valsts tiešās pārvaldes iestādēs, uz kurām Ministru kabinetam ir tieša ietekme, par aptuveni 6 % jeb 3000 amata slodzēm triju gadu laikā.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu