Igo un uguņošana. Valsts svētki arī Liepājā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Dreimanis

Atzīmējot Latvijas Neatkarības proklamēšanas 99. gadadienu, 18. novembrī pulksten 17 pie koncertzāles «Lielais dzintars» tiks gaidīti liepājnieki un pilsētas viesi, lai patriotiskā noskaņā atzīmētu valsts svētkus. Koncertā uzstāsies mūziķis Igo un post-etno grupa «Vējturi» Jāņa Strazda vadībā, Liepājas teātra aktrise Everita Pjata un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris «Laiks».

«Koncerts šogad būs ļoti daudzslāņains, kontrastains un jaudīgs, sākot no ļoti mierīgiem un sirdi plosošiem skaņdarbiem līdz tādām dziesmām kā «Uguns zīme». Pasākuma interesentiem būs iespēja dzirdēt arī Ērika Ķiģeļa skaņdarbu «Veltījums Liepājai», kas ir salīdzinoši maz spēlēts mūzikas cikls un radīts 80. gadu sākumā. Interesanti, ka tā brīža sajūtas dziesmā ir notveramas arī šodien. Attieksme, domāšana un mūsu iespējas ir mainījušās, tai skaitā arī vārdu nozīme, kurus tolaik Māris Čaklais sacerēja - šodien mēs jau atrodam citas nianses,» stāsta mūziķis un pasākuma režisors Igo.

Svētku koncerts noslēgsies ar krāšņu uguņošanu pēc plkst. 17.45 Liepājas promenādē, savukārt pēc tam interesenti aicināti doties uz folkloras centru «Namīns» un Jauniešu māju, kur norisināsies vakarēšana ar kultūras programmu un radošajām darbnīcām.

Pasākuma ietvaros Jūrmalas parkā vienlaicīgi ar koncerta pirmajām dziesmām tiks svinīgi aizdedzināta mākslinieka Agra Dzilnas veidotā uguns skulptūra «Liepa». Līdz ar skulptūras iedegšanu aizsāksies uguns ceļš, kurā no uguns skulptūras aizdegta lāpa pa Kūrmājas prospektu veiks ceļu līdz koncerta norises vietai. Lāpas gājiens sadalīts 20 posmos, kurus katru veiks kāds atpazīstams liepājnieks. Ugunij nonākot pie koncertzāles «Lielais dzintars» noslēgsies uguns ceļš un svinīgi tiks aizdegta lāpa «Trīs zvaigznes».

Uguns skulptūras «Liepa» iedegšana Jūrmalas parkā un uguns ceļš tiks translēts uz ekrāniem koncerta laikā, ļaujot apmeklētājiem klātienē to vērot tiešraidē un vizuāli papildinot svētku programmu. Lūdzam ņemt vērā, ka sliktu laikapstākļu gadījumā pasākuma programmā ir iespējamas izmaiņas.

Novembrī liepājniekiem un Liepājas viesiem ir iespēja apmeklēt valsts svētkiem veltītas izstādes, teātra izrādes, svētku koncertus un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītu ekumēnisko dievkalpojumu.

Papildus informācija par kultūras notikumiem un valsts svētku programmu www.liepajaskultura.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu