Luksemburga Ādažu militārās bāzes stiprināšanai piešķirs € 3 miljonus (65)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šajā nedēļā parakstītais Latvijas un Luksemburgas savstarpējais saprašanās memorands paredz, ka Luksemburga Latvijai piešķirs trīs miljonus eiro Ādažu militārās bāzes stiprināšanai, šorīt LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Bergmanis stāstīja, ka parakstītais saprašanās memorands un attiecīgi minēto līdzekļu novirzīšana ir kā Luksemburgas brīvprātīgais ieguldījums Latvijas kā NATO paplašinātās klātbūtnes uzņemošās valsts atbalsts.

«Viennozīmīgi ar šādu rīcību tiek stiprināta Latvijas un Luksemburgas sadarbība, par ko vienošanās tika panākta šī gada februārī. Protams, es esmu gandarīts, ka šādu sadarbību rezultātā tiek mums sniegts atbalsts, jo tas tiks novirzīts Ādažu militārās bāzes kazarmu attīstībai,» piebilda ministrs.

Jau ziņots, ka Bergmanis pirmdien darba vizītē apmeklēja Luksemburgu, kur viņš tikās ar aizsardzības ministru Etjenu Šneideru un Luksemburgas Deputātu palātas prezidentu Marsu di Bartolomeo, kurš šī gada jūnijā apmeklēja Latviju.

Tāpat abu valstu aizsardzības ministri parakstīja savstarpējo saprašanās memorandu par Luksemburgas brīvprātīgo ieguldījumu Latvijas kā NATO paplašinātās klātbūtnes uzņemošās valsts atbalstam, tādējādi attīstot Latvijas un Luksemburgas sadarbības iespējas, par ko ministri vienojās NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā šī gada februārī.

    Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
    Aktuālākās ziņas
    Nepalaid garām
    Uz augšu