«Latvijas gāze» dividendēs izmaksās 88 centus par akciju (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

AS «Latvijas gāze» dividendēs no iepriekšējo gadu peļņas izmaksās 0,88 eiro par akciju, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga» par ceturtdien akcionāru ārkārtas sapulcē pieņamtajiem lēmumiem.

Atbilstoši akcionāru lēmumam dividendēs no iepriekšējo gadu peļņas kopumā tiks izmaksāti 35,112 miljoni eiro. Par dividenžu aprēķina datumu noteikts 2017.gada 1.decembris, bet par izmaksas datumu - 5.decembris.

Akcionāri ārkārtas sapulcē ievēlēja arī «Latvijas gāzes» padomi jaunā sastāvā. No jauna kompānijas padomē ievēlēts Deivids Stīvens Harisons, kurš pārstāvēs «Marguerite Gas II», un Nikolajs Dubiks no «Gazprom Germania». Darbu padomē turpinās Kirils Seļezņovs, Matiass Kolenbahs, Juris Savickis, Olivers Gīze, Hanss Pēters Florens, Nikolass Merigo Kuks, Jeļena Mihailova, Vitālijs Hatjkovs un Oļegs Ivanovs.

Tādējādi darbu «Latvijas gāzes» padomē neturpinās Viktors Valovs un Gijoms Rivrons.

Par padomes priekšsēdētāju no jauna ievēlēts Seļezņovs, bet par vietniekiem Savickis un Gīze.

Ņemot vērā, ka «Latvijas gāzes» akcionāri šogad 15.augustā nolēma izveidot gāzes sadales sistēmas operatoru AS «Gaso», nodalot sadales sistēmas aktīvus no «Latvijas gāzes» reorganizācijas ceļā, ceturtdien kompānijas akcionāri veica nepieciešamos grozījumus «Latvijas gāzes» statūtos. Attiecīgie grozījumi statūtos veikli, lai nodrošinātu, ka «Latvijas gāzes» statūti atbilst tiesiskajai situācijai pēc «Gaso» nodalīšanas, kā arī statūti atbilstu akcionāru savstarpēji noslēgtajam līgumam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Latvijas gāze» 2016.gadā strādāja ar 392,266 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 22,9% - līdz 37,506 miljoniem eiro.

«Latvijas gāzes» lielākie akcionāri ir «Gazprom» (34%), «Marguerite Gas II» (28,97%), «Uniper Ruhrgas International» (18,26%) un «Itera Latvija» (16%). «Latvijas gāzes» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu