Libānas krīze varētu izraisīt jaunus bēgļu viļņus uz Eiropu (71)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Libānas ārlietu ministrs Gebrans Basils ceturtdien vizītē Berlīnē brīdinājis, ka politiskā krīze viņa valstī var ietekmēt Eiropu, izraisot jaunus bēgļu viļņus.

Libānas līdzšinējais premjerministrs Saads Hariri 4.novembrī negaidīti, atrodoties Saūda Arābijā, pavēstīja par atkāpšanos no amata.

Negaidītais paziņojums, kā arī tas, ka Hariri joprojām nav varējis Saūda Arābiju pamest, izraisījuši minējumus, ka Libānas premjers Saūda Arābijā apcietināts, iespējams, vērienīgās pretkorupcijas operācijas gaitā, kad tika aizturēti vairāki desmiti Saūda Arābijas elites pārstāvju.

Libānas prezidents Mišels Auns vēl trešdien pauda pārliecību, ka Saūda Arābija Hariri ir apcietinājusi. Pats Hariri svētdien apgalvoja, ka Saūda Arābijā atrodas brīvībā un «ļoti drīz» atgriezīsies Libānā.

Savukārt kāds avots Francijas prezidenta Emanuela Makrona birojā trešdien pavēstīja, ka Hariri «tuvākajās dienās» ieradīsies Francijā.

Basils kopīgā preses konferencē ar Vācijas ārlietu ministru Zigmāru Gabriēlu brīdināja, ka Libānas destabilizācijai būs tieša ietekme uz Eiropu.

Sīrieši un citi bēgļi, kā arī Libānas pilsoņi nonāks vēl nestabilākā situācijā, kas var tos pamudināt doties uz Eiropu, norādīja Basils.

Tas var «izraisīt plašāku destabilizāciju, līdzīgi kā notika Sīrijā, kas arī ietekmēja Vāciju un Eiropu,» viņš piebilda.

Gabriēls uzsvēra, ka Libāna ir uzņēmusies neticamu nastu, ielaižot valstī aptuveni 1,6 miljonus bēgļu.

Arī viņš pauda bažas par iespējamo nestabilitāti un asinsizliešanu Libānā.

Gabriēls tieši neminēja Saūda Arābiju, bet brīdināja pret avantūrismu Libānas krīzes aizsegā.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu