Nevils uzvar WRC posmā Austrālijā un kļūst par pasaules vicečempionu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Beļģijas pilots Tjerī Nevils no «Hyundai» komandas svētdien uzvarēja noslēdzošajā pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā Austrālijā un nodrošināja sev vicečempiona godu.

Šī Nevilam bija ceturtā uzvara šajā sezonā, kas ir labākais sasniegums starp visiem pilotiem. Iepriekš viņš bija uzvarējis arī posmos Francijā, Argentīnā un Polijā.

Tiesa, jau trešo reizi pēdējo piecu gadu laikā Nevilam jāsamierinās ar pasaules vicečempiona titulu.

Tikmēr sezonas noslēdzošajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja «Toyota» somu braucējs Jari Mati Latvala, kurš pirms tam bija otrais. Līdz ar to uz otro vietu pakāpās «M-Sport» komandas braucējs Oto Tenaks no Igaunijas.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena sezonas noslēdzošajā etapā kāpa cits «Hyundai» braucējs Haidens Padons no Jaunzēlandes.

«Šo uzvaru veltu visai «Hyundai» komandai. Neesam čempioni, tomēr mēs braucām kā tādi,» pēc sezonas noslēguma sacīja Nevils.

Franču autosporta zvaigzne Sebastjans Ožjē no «M-Sport» vienības jau pēc iepriekšējā posma, kas risinājās Velsā, nodrošināja piekto čempionu titulu pēc kārtas, bet svētdien viņš sezonu noslēdza ar iegūtu ceturto vietu.

Tikmēr augstajā 12.vietā noslēdzošajā posmā ierindojās divkārtējais Latvijas čempions rallijā Kalle Rovanpere no Somijas, kuram šis bija otrais WRC etaps karjerā.

Sezonas noslēgumā Ožjē kontā bija 234 punkti, Nevils tika pie 208 punktiem, bet trešais ar 191 punktu bija Tenaks, kurš nākamsezon pārstāvēs jau «Toyota» komandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu