Urbanovičs: Budžetā nav skaidri noteikts līdzekļu izlietojums veselībai, bet koalīcijai uzticēties nevar (147)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nākamā gada valsts budžetā nav skaidri noteikts papildu līdzekļu izlietojums veselības nozarei, un tas raisa bažas, sacīja Saeimas opozīcijas frakcijas «Saskaņa» priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

«Būdams opozicionārs, tomēr varu pateikt, ka tur ir lietas, kas iepriecina,» atzina politiķis, komentējot nākamā gada budžeta projektu. Viņš minēja finansējuma pieaugumu medicīnai un izglītībai, tomēr piebilda, ka skepsi raisa neziņa, kā ar šo naudu rīkosies, jo tā esot apslēpta dažādās ailēs un programmās.

Tā «ir barjera, kas galīgi neļauj opozīcijai balsot par budžetu», jo opozīcijai nav tiesību ticēt koalīcijas politiķiem, tāpēc ka «viņi ir daudz melojuši līdz šim», norādīja Urbanovičs.

«Uzticēties šai koalīcijai nevar, to viņi ir pierādījuši,» turpināja deputāts, uzsverot, ka budžetā būtu sīkāk jāapraksta plānotais līdzekļu izlietojums, lai to varētu kontrolēt.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 15.novembrī izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja nākamā gada budžeta projektu, finansējuma jautājumos galvenokārt pieturoties pie valdības lēmumiem.

Deputātu ierosinājumi par papildu finansējumu un līdzekļu pārdali budžetā neguva atbalstu ne tikai valdībā, bet arī Budžeta komisijā. Izskatot aptuveni 100 priekšlikumus nākamā gada budžetam un vidēja termiņa budžeta ietvaram, deputāti atbalstīja tikai divus ierosinājumus, kas iepriekš nebija guvuši valdības atbalstu.

2018. gada valsts budžeta sākotnējā projektā nākamā gada ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā. Nākamā gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

    Komentāri (147)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām
    Uz augšu