ES sankciju sarakstā iekļauj arī Sevastopoles pilsētas gubernatoru (22)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) sankciju sarakstā iekļāvusi Krievijas okupētās Krimas Sevastopoles pilsētas gubernatoru Dmitriju Ovsjaņņikovu, teikts paziņojumā ES oficiālajā žurnālā.

Ovsjaņņikovs iekļauts sankciju sarakstā, kas izveidots saistībā ar «darbībām, kuras grauj vai apdraud Ukrainas teritoriālo integritāti, suverenitāti vai neatkarību».

«Ovsjaņņikovs ievēlēts ievēlēts par Sevastopoles gubernatoru 2017.gada 10.septembrī Krievijas nelikumīgi anektētajā Sevastopolē,» teikts paskaidrojumā par sankciju ieviešanas iemesliem.

2016.gada jūlijā Ovsjaņņikovs tika iecelts par gubernatora pienākumu izpildītāju. «Viņš strādāja pie tā, lai nelikumīgi anektēto Krimu turpinātu integrēt Krievijā,» teikts paziņojumā.

2017.gadā Ovsjaņņikovs nāca klajā ar publiskiem paziņojumiem, atbalstot Krimas pievienošanu Krievijai, norādīja ES.

«Viņš godināja tā dēvēto pašaizsardzības vienību veterānus, kas nelikumīgās aneksijas priekšvakarā sekmēja Krievijas karaspēka izvēršanu Krimā, un aicināja padarīt Sevastopoli par Krievijas dienvidu galvaspilsētu,» teikts paziņojumā.

Atbilstoši ES sankcijām, visu sankciju sarakstā iekļauto cilvēku aktīvi ir jāiesaldē līdz brīdim, kad viņi no šīs saraksta tiek svītroti.

11.septembrī - nākamajā dienā pēc vēlēšanām - ES paziņoja, ka Krimā notikušās vēlēšanas neatzīst.

«Neviens Krimā ievēlētais deputāts, kas pretendē uz pussalas un Sevastopoles pārstāvniecību, netiks atzīts par šo Ukrainas teritoriju pārstāvi,» norādīja ES.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu