Lielbritānijas valdība atvēl «Brexit» papildu trīs miljardus mārciņu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas valdība piešķīrusi papildu trīs miljardus britu mārciņu (3,4 miljardus eiro), lai sagatavotos ikvienam iespējamam iznākumam sarunās par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), trešdien paziņojis Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds.

«Mēs jau esam ieguldījuši gandrīz 700 miljonus mārciņu (790 miljonus eiro), un šodien es atvēlu vēl trīs miljardus mārciņu, un esmu gatavs piešķirt papildu summu, ja un kad tā būs vajadzīga,» ministrs norādīja parlamentam.

«Nevienam nevajadzētu apšaubīt mūsu apņēmību,» budžetam veltītajā runā uzvēra Hamonds, piebilstot, ka «Brexit» sarunas ir sasniegušas «kritisko fāzi».

Daži analītiķi šo paziņojumu ir interpretējuši kā signālu, ka valdība pastiprina gatavošanos gadījumam, ja lēni progresējušajās sarunās ar Briseli vēl pirms 2019.gada martā paredzētās Lielbritānijas izstāšanās no ES vienošanos tomēr neizdosies panāk.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu