Portālā «Ziedot.lv» Frīdenbergam saziedotos € 100 000 novirzīs tikai viņa ārstēšanai (175)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Labdarības portālā «Ziedot.lv» mūziķim Valteram Frīdenbergam saziedotos vairāk nekā 100 000 eiro pašlaik paredzēts izmantot tikai viņa ārstēšanai, sacīja labdarības portāla komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Viņa skaidroja, ka ziedojumu mērķis 17 500 eiro apmērā ir tikai daļa no paredzētajām izmaksām Frīdenberga ārstēšanai. Par šo naudu paredzēts mūziķim nodrošināt pirmo ārstēšanas posmu, kurā iekļauta specifiska diagnostika un sākotnējā terapija. «Pieredze liecina, ka vēža ārstēšana ir dārga un laikietilpīga, tāpēc pilna summa nav zināma, un līdzekļu vākšana nav apturēta,» sacīja Ošāne.

Viņa arī sacīja, ka, vienojoties ar Valteru, iespējamie pārpalikušie līdzekļi tiks pārskaitīti citiem onkoloģiskajiem pacientiem vai arī cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība ar līdzīgu saslimšanu.

Taujāta par iedzīvotāju savākto līdzekļu tempu, Ošāne teica, ka šis ir viens no gadījumiem, uz kuriem iedzīvotāji reaģējuši rekordlielā ātrumā. «Šis viennozīmīgi ir viens no Top trīs. Ja mēs vakar plkst.13 atvērām ziedošanu, tad līdz šodienas plkst.13 saziedoti jau 100 000 eiro,» norādīja Ošāne.

Kā ziņots, Labdarības interneta portāls «Ziedot.lv» aicina iedzīvotājus ziedot līdzekļus Frīdenberga ārstēšanas terapijām Vācijā, liecina interneta portālā izsludinātais paziņojums.

Paziņojumā minēts, ka māksliniekam vēzis diagnosticēts pagājušajā gadā, pēc kā Frīdenberga veselības stāvoklis esot uzlabojies. Tagad viņa veselības stāvoklis atkārtoti pasliktinājies, līdz ar ko, ārsti pieņēma lēmumu atsākt ķīmijterapiju.

Frīdenberga ārstēšanu uzņēmusies «Charité» klīnika Vācijā. Pirmajam ķīmijterapijas posmam, kas ietver specifisku diagnostiku un sākotnējo terapiju, nepieciešami 17 500 eiro. Pēc šī kursa klīnika sastādīs konkrētu ārstniecības plānu un kopējās terapijas izmaksas.

Komentāri (175)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu