Tiesā vecākus, kuru bērns smagi saindējās ar metadonu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien plkst.11 plāno skatīt krimināllietu pret vecākiem, kuru bērns smagi saindējās ar metadonu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Vecāki apsūdzēti pēc Krimināllikuma pantiem par smaga miesas bojājuma nodarīšanu aiz neuzmanības un vardarbību pret nepilngadīgo.

Jau ziņots, ka šogad augustā Valsts policija aizturējusi no narkotiku atkarības ārstējušos vecākus, kuru divus gadus vecais bērns izdzēris metadonu. Policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka kādā dzīvoklī Rīgā konstatēts, iespējams, ar metadonu saindējies mazgadīgs bērns, kuram tika konstatēta klīniskā nāve, taču pēc veiksmīgas reanimācijas, bērns smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā. Mediķu palīdzību bija izsaukuši bērna vecāki.

Policija aizturēja bērna vecākus - 1978.gada dzimušo bērna tēvu un 1979.gadā dzimušo bērna māti, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu un zādzībām.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas ārstējušās no narkotiku atkarības, tāpēc viņiem bijusi nozīmēta metadona programma. Pēc sākotnējās informācijas, vecāki viegli pieejamā vietā bija atstājuši pudeli ar stipro medikamentu. Naktī, kad abi vecāki gulēja, bērns bija atradis pudeli ar metadonu un izdzēris tās saturu. Bērna māte, izdzirdot, ka bērns sāka dīvaini elpot, pamodināja bērna tēvu, kurš ieraugot, ka bērns kļuvis pavisam bāls, sācis bērnam mākslīgo elpināšanu un izsaucis mediķus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu