Ieskaties vietā, kur satiekas hipsteri un vecmāmiņas (28)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Alternatīvas vietas, kur baudīt kultūru un mākslu un kur vienlaikus lieliski saprotas hipsteri un vecmāmiņas, Rīgā ir vairākas, taču tādu atradām arī Cēsīs. Mākslas telpa «Mala» ļoti atšķiras no citām vietām šajā nelielajā un šarmantajā pilsētā, uzsver iestādes īpašniece Kristīne Auniņa. Šeit iespējams ne tikai apmeklēt koncertus, izstādes un lekcijas, bet arī ikdienā baudīt veģetāras maltītes un ko skaistu iegādāties Latvijā ražoto dizaina preču veikaliņā.

Jau vairāk kā gadu šeit saimnieko Kristīne Auniņa ar vīru Alberto di Gennaro, un viņi mākslas telpu «Mala» redz kā vienu no iestādēm Cēsīs, kas kopā pulcē alternatīvi domājošus cilvēkus. Citos restorānos ir 10 vienādi galdi un eiroremonts, bet šeit daudz kas jau padarīts un vēl tikpat darāms. Kristīne smej, ka šeit, ja mazliet kustas galds, tad tiks palikta papīra lapa zem galda kājas, kas citās vietās liktos pilnīgi nepieņemami.

Saimnieki mākslas telpu «Mala» iztēlojas kā vietu, kurp tu dodies ciemos pie drauga, novelc mēteli, uzvelc čības, palūdz tasi tējas un pačalo, turklāt Kristīnei un Alberto ļoti patīk runāt ar klientiem. «Mums ir vēlēšanās un laiks to darīt,» smaidot stāsta saimniece.

Lai arī lielākoties šādas vietas ir galvaspilsētā, Cēsis esot izcili piemērota vieta mākslas telpai, jo šeit dzīvo daudz cilvēku, kuriem šāda vieta ir svarīga un vajadzīga. Kristīne novērojusi, ka Cēsis ļoti attīstās, turklāt dažādos veidos tiek attīstīta un veicināta kultūras dzīve un radošums.

Alberto stāsta, ka šis nav bizness tikai naudas pelnīšanai, jo šeit galvenokārt tiek nodotas emocijas, turklāt Cēsīs jau sāk veidoties tāds kā tīkls ar dažādām alternatīvām vietām – Koprades māja Skolas ielā 6, mākslas telpa «Mala», Ruckas muiža, un drīzumā būšot vēl vairākas jaunas vietas.

Kristīne atklāj, ka šajā vietā visvairāk cilvēku pulcējas brīvdienās, kas reizēm ir licis aizdomāties, ka varbūt iestādei jābūt atvērtai tikai nedēļas nogalē, taču to neļauj darīt sajūta, ka ir tie piecpadsmit vai divdesmit cilvēku, kuriem mākslas telpa «Mala» ir nepieciešama arī trešdienās un ceturtdienās.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu