Irākas spēki atver jaunu fronti pret «Islāma valsti» (171)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Irākas spēki sestdien iegājuši tuksnesī uz ziemeļiem no Eifratas upes ielejas, atverot jaunu fronti pret bēgošajiem džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekiem.

Irākas premjerministrs Haiders al Abadi otrdien paziņoja, ka «Islāma valsts», raugoties no militārās perspektīvas, ir sakauta, taču piebilda, ka pasludinās uzvaru tikai pēc tam, kad kaujinieki būs padzīti arī no tuksneša.

Ceturtdien Irākas drošības spēki sāka operāciju, lai padzītu «Islāma valsts» kaujiniekus no tuksneša, kas robežojas ar Sīriju.

Kampaņā piedalās Irākas armijas karavīri un Tautas mobilizācijas spēki, kuros pamatā ir šiītu karotāji.

Operācijas mērķis ir nepieļaut Irākā atlikušo «Islāma valsts» spēku izklīšanu tuksnesī un šo apgabalu izmantošanu par atspēriena punktu uzbrukumiem nākotnē.

Sestdien Irākas spēki devās ziemeļu virzienā no nesen atbrīvotajām Rāvas un Kāimas pilsētām, lai apvienotos ar spēkiem, kas virzās no Nīnavas provinces un uzbruktu kaujiniekiem no abiem flangiem.

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», pēdējā laikā džihādistu kontrolētās teritorijas ievērojami sarukušas.

Komentāri (171)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu