Botass izcīna šā gada pēdējo «pole position» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

«Mercedes» komandas somu pilots Valteri Botass sestdien guva uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta noslēdzošā, 21.posma - Abū Dabī «Grand Prix» - kvalifikācijā.

Botass izcīnīja savu ceturto «pole-position» karjerā un otro pēc kārtas.

Botass Abū Dabī trases apli veica vienā minūtē un 36,231 sekundē, bet otrais bija jau titulu nodrošinājušais Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš savam komandas biedram zaudēja 0,172 sekundes.

Līdz ar to abi «Mercedes» piloti svētdienas sacensībās aizņems pirmo starta rindu.

No trešās starta vietas startēs «Ferrari» vācu pilots Sebastjans Fetels, kurš šobrīd kopvērtējumā par 22 punktiem apsteidz Botasu, līdz ar to somam vicečempiona titula izcīnīšanai nepieciešama tikai un vienīgi uzvara, cerot, ka Fetels nefinišēs augstāk par devīto pozīciju.

Tikmēr ceturtais kvalifikācijā bija «Red Bull» austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo, piekto vietu ieņēma «Ferrari» somu pilots Kimi Reikenens, bet sestais bija «Red Bull» pārstāvošais Makss Verstapens no Nīderlandes.

Septīto vietu izcīnīja «Renault» braucējs Niko Hilkenbergs no Vācijas, aiz kura sekoja divi «Force India» piloti meksikānis Serhio Peress un francūzis Estebans Okons, bet pirmo desmitnieku noslēdza «Williams» pārstāvošais brazīlietis Felipe Masa, kurš svētdien, visticamāk, liks punktu savai karjerai.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma Hamiltonam ir 345 punkti, kamēr Fetelam ir 302 punkti un viņam ar 280 punktiem seko Botass, kurš joprojām saglabā cerības uz vicečempiona titulu.

Tikmēr attiecīgi 200 un 193 punkti ir austrālietim Rikjardo un Reikenenam, bet pirmo sešinieku ar 158 punktiem noslēdz Verstapens.

Tikmēr «Mercedes» jau ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Konstruktoru kausu. Kopvērtējumā «Mercedes» kontā ir 625 punkti, kamēr 495 punkti ir «Ferrari», bet trešā ar 358 punktiem ir «Red Bull» vienība.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu