Merkeles sabiedrotais: Vēl viena koalīcija ar SPD ir «labākais variants» (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Jauna Vācijas kancleres Angelas Merkeles konservatīvo bloka (CDU/CSU) koalīcija ar centriski kreisajiem sociāldemokrātiem (SPD) Vācijai ir «labākais variants», uzskata Bavārijas Kristīgi sociālās savienības (CSU) līderis Horsts Zēhofers.

Pēc sarunu izjukšanas par tā dēvēto Jamaikas koalīciju, kas apvienotu CDU/CSU, brīvos demokrātus (FDP) un «zaļos», Merkele cenšas izvairīties no jaunu vēlēšanu izsludināšanas.

«Konservatīvo alianse ar SPD Vācijai ir labākais variants. Katrā gadījumā labāks par «Jamaiku», jaunām vēlēšanām vai mazākuma valdību,» intervijā laikrakstam «Bild am Sonntag» sacīja politiķis.

Zēhofers gan arī brīdināja SPD, sakot, ka viņi nevarēs diktēt noteikumus pie sarunu galda.

«Es varu vienīgi ieteikt SPD neiesaistīties sarunās ar konservatīvajiem ar pārspīlētām prasībām, bet būt reālistiskiem,» intervijā sacīja politiķis. «»Lielā koalīcija» nav jāveido par katru cenu.»

CDU/CSU un SPD koalīcija Merkeles vadībā atradusies pie varas kopš 2013.gada, taču sociāldemokrātu līderis Martins Šulcs pēc 24.septembrī notikušajām Bundestāga vēlēšanām paziņoja, ka SPD pāriet opozīcijā.

Ceturtdien Šulcs tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru, kas pats pārstāv SPD, taču tagad cenšas panākt jaunas valdības izveidošanu, lai izvairītos no pirmstermiņa vēlēšanām.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu