Itālijas populisti aicina EDSO novērot vēlēšanu kampaņu (4)

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas populistu Pieczvaigžņu kustība (M5S) vēlas, lai starptautiskie novērotāji sekotu līdzi nākamgad paredzēto parlamenta vēlēšanu kampaņas gaitai un pasargātu to no «viltus ziņām», svētdien sacīja partijas līderis Luidži di Mājo.

Valdošā Demokrātiskā partija (PD) apsūdzējusi M5S atbalstītājus, ka tie izmanto savstarpēji saistītus tīmekļa kontus, lai izplatītu melīgu informāciju un nomelnotu centriski kreiso valdību.

Di Mājo, kas līdera amatā tika ievēlēts septembrī, sacīja, ka viņa partija bieži vien tradicionālajos medijos tiek atspoguļota sagrozītā veidā, un norādīja, ka gaidāmās vēlēšanas būtu jānovēro Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai (EDSO).

«Viltus ziņu problēma pastāv, un mēs uzskatām, ka ir nepieciešams, lai EDSO veic ziņu un politisko debašu monitoringu vēlēšanu kampaņas gaitā,» sociālajā tīklā «Facebook» norādīja di Mājo.

Maz ticams, ka šis piedāvājums izraisīs M5S konkurentu interesi, ņemot vērā, ka tieši M5S izpelnījusies pārmetumus kliedzošu nomelnošanas kampaņu rīkošanā.

Pagājušajā nedēļā «Facebook» kontos, kas ir saistīti ar M5S, tika publicēta fotogrāfija, kurā atbilstoši skaidrojumam PD līdera Mateo Renci tuvs sabiedrotais esot redzams mafijas līdera bērēs. Patiesībā fotogrāfija uzņemta 2016.gadā kāda nogalināta imigranta bērēs.

«Di Mājo grib aicināt EDSO novērotājus. Kāpēc viņš neaicina ANO miera uzturētājus vai Sarkano Krustu un, ja reiz viņš ir pie tā ķēries, kāpēc viņš nezvana [saviem kompanjoniem], kas turpina publicēt šos netīrumus,» svētdien konferencē sacīja Renci.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu