Lāču mamma māca mazulim rāpties klintī (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Lai arī attēlā redzamais brūnā lāča mazulis varētu būt vien pāris mēnešus vecs, jau šobrīd lācēns ir gatavs izzināt pasauli. Fotogrāfe Marina Kano uzņēmusi vairākas fotogrāfijās, kurās redzams, kā lācene māca mazulim rāpties klintī, ziņo aģentūra «Rex Features».

«Lācēns bija apmēram trīs mēnešus vecs. Šajā vecumā viņi ir gatavi izzināt pasauli un pietiekami spēcīgi, lai rāptos klintī kopā ar mammu,» par redzēto stāsta fotogrāfe, kura attēlus uzņēmusi Kabarseno savvaļas parkā Spānijā.

Lāču mazuļi pēc dzimšanas kopā ar māti ir apmēram četrus gadus - šajā laika posmā lācene māca visu nepieciešamo izdzīvošanai, kā arī pasargā mazuļus no ļaundariem. Lācenei ir būtiski apmācīt bērnus rāpties klintī, lai lāči pēc iespējas ātrāk spētu skriet un rāpties brīžos, kad uzbrūk kāds vīriešu dzimtas lācis.

Pieauguši lāču tēviņi nereti uzbrūk un nogalina mazuļus, jo vēlas radīt jaunus pēcnācējus, savukārt mātītes neilgi pēc dzemdībām neizjūt seksuālu interesi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu