Vācijas mazpilsētā sadur mēru - iespējams, bēgļu politikas dēļ (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kebabu tirgotavā Altenā, Vācijas rietumos, pirmdienas vakarā sadurts šīs mazpilsētas mērs Andreass Holšteins, kurš uzskata, ka kļuvis par uzbrukuma mērķi bēgļu politikas dēļ.

(Papildināta ziņa.)

Holšteins tika hospitalizēts ar 15 centimetrus dziļu durtu brūci, slimnīcā saņēma medicīnisko palīdzību un vēlāk tika izrakstīts. Viņa ievainojums nav dzīvībai bīstams.

Holšteins, kurš pārstāv Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītos kristīgos demokrātus (CDU), pēc izrakstīšanas no slimnīcas žurnālistiem sacīja, ka uzbrukums viņam nav bijis nejaušība.

Viņš sacīja, ka iegājis kebabu tirgotavā, lai nopirktu vakariņas savai sasirgušajai sievai, kad viņam piegājis klāt vīrietis un jautājis, vai viņš ir pilsētas mērs.

Uzbrucējs sacījis: «Tu ļauj man nomirt no slāpēm, kamēr ieved Altenā 200 bēgļus.» Pēc tam vīrietis izvilcis 30 centimetrus garu nazi un sadūris Holšteinu kaklā, liecina mēra stāstītais.

Altena ir uzņēmusi vairāk patvēruma meklētāju nekā paredz tai valstī noteiktā kvota.

Uzbrucēju, kuru policija raksturoja kā «56 gadus vecu vīrieti ar ksenofobisku motīvu», savaldīja ievainotais mērs un kebabu tirgotavas īpašnieks, kuri noturēja viņu, līdz ieradās policija.

Holšteins sacīja, ka varējis sajust alkohola smaku, nākam no uzbrucēja. Taču vīrietis bijis fiziski spēcīgs un, ierodoties policijai, sacījis, ka vēlas, lai policisti viņu nošauj.

Merkele un citi Vācijas politiķi pauduši šoku par šo uzbrukumu, kas atgādinājis Ķelnes mēra Henrietes Rēkeres saduršanu pirms diviem gadiem. Arī viņa kļuva par upuri savas liberālās politiskās nostājas dēļ.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu