Trampam pārmet netaktisku izteikumu indiāņu sarīkojumā (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps izpelnījies pārmetumus par indiāņu veterānu godināšanas sarīkojumā politiskai oponentei veltītu zobgalību, kas atbilstoši kritiķu teiktajam bijusi rasistiskas nokrāsas.

«Jūs šeit bijāt, pirms kāds no mums šeit bija, kaut gan mums ir pārstāve Kongresā, kas, kā viņi saka, šeit jau ir bijusi ļoti sen. Viņi dēvē to par Pokahontu,» sacīja Tramps, izsakoties par senatori Elizabeti Vorenu.

Prezidents jau agrāk demokrātu senatori vairākkārt zobgalīgi dēvējis indiāņu XVII gadsimta princeses vārdā.

Tramps piedalījās sarīkojumā par godu navaho indiāņu šifrētājiem, kas Otrā pasaules kara gados dienēja Klusā okeāna reģionā, sūtot šifrētus ziņojumus savā dzimtajā valodā, kurus japāņi nespēja atšifrēt.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa skaidroja, ka Trampa pazobošanās par Vorenu, kura apgalvojusi, ka ir indiāņu izcelsmes, nav bijusi nevietā.

«Es uzskatu, ka vairums cilvēku par aizvainojošu uzskata senatores Vorenas melošanu par savu izcelsmi, lai sekmētu karjeru,» sacīja Sandersa.

Tomēr indiāņu Koloniālā laikmeta cilšu alianse nosodījusi Trampu par to, ka viņš šajā sarīkojumā izmantojis indiānietes vārdu politiskās oponentes apvainošanai

«Amerikas indiāņu vārdi - kā vēsturiskie, tā mūsdienu - nav domāti tam, lai tos izmantotu kā apvainojumus. Šādi rīkojoties, tie tiek degradēti līdz rasistisku aizvainojumu līmenim,» norādīja alianse.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu