Lavrovs atkal sūdzas par krievu diskriminēšanu Baltijas valstīs (547)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs izteicies, ka nepieciešams pilnveidot pieeju tautiešu aizsardzībai ārvalstīs, jo krievi daudzās valstīs, it īpaši Baltijas valstīs un Ukrainā, tiekot pastāvīgi diskriminēti, vēsta Krievijas medijs «Gazeta.ru».

«Nepārejošas diskriminācijas apstākļos attiecībā pret tautiešiem vairākās valstīs – pirmkārt un galvenokārt Baltijas valstīs un Ukrainā – nepieciešams pilnveidot šo cilvēku politisko, pilsonisko, etnisko un kultūras tiesību aizsardzību,» paziņojis Lavrovs.

Šādu viedokli Krievijas ārlietu ministrs paudis «Krievijas Ārzemēs dzīvojošo tautiešu tiesību aizsardzības» fonda sēdē. Viņš gan sīkāk nepaskaidroja, kā šī diskriminācija izpaužas.

Lavrovs arī norādījis uz nepieciešamību pastiprināt centienus krievu valodas un Krievijas vēstures mantojuma un vēsturiskās atmiņas pozīciju stiprināšanai citās valstīs.

Komentāri (547)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu