Pazudusī Argentīnas zemūdene: cerību atrast apkalpi dzīvu vairs nav (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Argentīnas jūras flote paziņojusi, ka pārtrauc pazudušās zemūdenes apkalpes glābšanas misiju, jo vairs neesot cerību tajā esošos cilvēkus atrast dzīvus. Taču pirms divām nedēļām pazudušās zemūdenes meklēšana joprojām turpinās, vēsta raidorganizācija BBC.

«Par spīti meklējumu apmēram, mums nav izdevies noteikt zemūdenes atrašanās vietu,» ceturtdien paziņoja flotes pārstāvis Enrike Balbi.

Zemūdene «ARA San Juan» pazuda 15.novembrī. Tajā bija 44 cilvēki.

Cerības atrast apkalpes locekļus dzīvus izplēnēja, ejot laikam. Zemūdenē pietiek gaisa apmēram septiņām līdz desmit dienām, ja vien zemūdene neuznirst virs ūdens un neiesūknē jaunas gaisa rezerves. Turklāt zemūdenes pazušanas dienā okeānā tika reģistrēts troksnis, kas atgādināja eksploziju.

Balbi norāda, ka apkalpes glābšanas operācija ir pārtraukta, bet turpinās zemūdenes vraka meklēšana jūras dzelmē.

Flotes publiskotā informācija par saziņu ar zemūdenes kapteini liecina, ka pazušanas dienā «ARA San Juan» «snuķī» esot ieplūdis ūdens, izraisot īssavienojumu zemūdenes akumulatoru sistēmā.

Kapteinis par ūdens ieplūšanu pirmoreiz ziņoja īsi pēc pusnakts, bet pēdējā saziņa ar zemūdeni bija plkst. 8.52.

Plkst. 10.31 okeānā netālu no zemūdenes pēdējās zināmās atrašanās vietas tika fiksēts troksnis, kas izklausījās pēc eksplozijas.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu