Sīrijas armija notriekusi vismaz divas Izraēlas raķetes (85)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas armija agri sestdienas rītā notriekusi vismaz divas Izraēlas raķetes, kas tika raidītas uz valdības spēku pozīcijām Damaskas provincē netālu no Sīrijas galvaspilsētas, ziņoja valsts mediji.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) pavēstīja, ka raķetes, kas varētu būt bijušas Izraēlas, raidītas uz «Sīrijas režīma un tā sabiedroto pozīcijām».

Izraēlas bruņoto spēku pārstāvis atteicās komentēt šo informācija.

Izraēla «raidīja vairākas zeme-zeme tipa raķetes uz bruņoto spēku pozīcijām Damaskas provincē», vēstīja Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

«Sīrijas armijas pretgaisa aizsardzība spēja tikt galā ar uzbrukumu (..) iznīcinot divas raķetes,» ziņoja SANA, piebilstot, ka Izraēlas trieciens tomēr radījis postījumus.

SOHR vadītājs Rami Abderrahmans pavēstīja, ka raķetes raidītas uz armijas bāzi, kas atrodas uz dienvidiem no Damaskas.

«Tika iznīcināta bruņojuma noliktava,» viņš paziņoja, piebilstot, ka vēl nav zināms, vai tā piederējusi Sīrijas armijai, tās sabiedrotajai Irānai vai Libānas šiītu kustībai «Hizbollah».

Izraēla ir atzinusi, ka vairākkārt ir raidījusi savas raķetes un veikusi uzlidojumus mērķiem Sīrijā, kopš tajā 2011.gadā sākās pilsoņu karš. Izraēla centusies nepieļaut bruņojuma piegādes «Hizbollah», ar kuru tā 2006.gadā iesaistījās karadarbībā.

Izraēla apšaudījusi arī valdības pozīcijas, reaģējot uz uguni, kas nākusi no Sīrijas teritorijas.

Izraēla un Sīrija joprojām oficiāli atrodas karastāvoklī, lai arī situācija gar pamiera līniju Golānas augstienēs lielākoties bija mierīga līdz pat brīdim, kad Sīrijā 2011.gadā sākās pilsoņu karš.

Izraēla 1967.gada Tuvo Austrumu karā Sīrijas Golānas augstienēs okupēja 1200 kvadrātkilometru lielu teritoriju un vēlāk to anektēja. Starptautiskā sabiedrība šo aneksiju nav atzinusi.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu