SKA hokejisti apmeklētības rekordmačā zem atklātas debess pieveic «Jokerit» (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Mačam norisinoties zem klajas debess, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) pieveica Helsinku «Jokerit».

Kā jau iepriekš tika prognozēts, šajā mačā tika uzstādīts jauns KHL spēles apmeklētības rekords. Šo dueli klātienē noraudzījās 17 645 skatītāji. Iepriekšējais rekords piederēja nu jau vairs neeksistējošajam Prāgas «Lev» klubam, kas 2014.gadā uz Gagarina kausa finālsērijas maču spēja sapulcināt 17 073 cilvēkus.

Sestdien SKA un «Jokerit» vienību duelis norisinājās svinīgā atmosfērā, bet devītajā minūtē rezultātu atklāja Sanktpēterburgas vienības hokejists Iļja Kovaļčuks. Tiesa, neizšķirta atjaunošanai mājiniekiem bija nepieciešamas tikai divas minūtes, kad atzīmējās Henri Ikonens.

Viesi vadību gan atjaunoja 17.minūtē, atzīmējoties Jarno Koskirantam, bet otrā trešdaļas ievadā Tommi Huhtala vēlreiz rezultātu uz tablo līdzsvaroja. Tomēr trīs minūte līdz otrās trešdaļas beigām šo sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sākušais Vadims Šipačovs vēlreiz izvirzīja SKA komandu vadībā, bet 49.minūtē Sergejs Kaļiņins panāca 4:2.

«Jokerit» gan centās atspēlēties un tas vainagojās panākumiem, jo 56.minūtē vienus vārtus atguva Niklass Jensens. Tomēr panākt neizšķirtu mājiniekiem gan neizdevās, turklāt nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Šosezon dominējošu sniegumu demonstrējošajai SKA šī bija jau astotā uzvara pēc kārtas.

«Jokerit» šosezon atzīmē savu 50.jubileju, līdz ar to komanda vēlējās šo svinību ietvaros aizvadīt īpašu spēli, par maču zem klajas debess vienojoties ar Somijas galvaspilsētas mēriju.

Šī cīņa KHL desmit gadu vēsturē bija pirmā zem klajas debess. Helsinku centrā esošajā Kaisaniemi parkā, kur speciāli šim mačam tika uzbūvēts laukums ar 18 000 skatītāju vietām.

Mači zem klajas debess ir ierasta lieta NHL čempionātā, kā arī nereti tiek aizvadīti arī citās līgās.

KHL pirmajā sezonā «atklātā» laukumā notika Zvaigžņu spēle, hokejistiem savu meistarību demonstrējot Kremļa laukumā, Maskavā, izveidotā ledus laukumā.

Arī Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» 20.janvārī grasās uzņemt Minskas «Dinamo» vienību laukumā zem klajas debess.

Citviet sestdien laukumā tomēr vēl neatgriezās latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kura pārstāvētā Maskavas «Dinamo» viesos ar 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) piekāpās «Soči» hokejistiem.

Lai arī ceturtdien parādījās informācija, ka pēc savainojuma izārstēšanas Karsums sestdien varētu atgriezties laukumā, tas tomēr nepiepildījās.

Karsums traumas dēļ nav spēlējis jau kopš 15.oktobra. Šosezon aizvadītajās 22 spēlēs viņš izcēlies ar vieniem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -6.

Vēl sestdien zaudējumu piedzīvojusi Austrumu konferences līdere Kazaņas «Ak Bars», kas savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) atzina Ņižņekamskas «Ņeftehimik» pārākumu.

Tikmēr ceturto uzvaru pēc kārtas guvusi Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Šī komanda savā laukumā ar 7:3 (2:2, 3:1, 2:0) pieveica Novosibirskas «Sibirj».

Sestdien pēc vairāk nekā divu nedēļu nespēlēšanas laukumā atgriezās latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kurš palīdzēja viņa pārstāvētajai Vladivostokas «Admiral» komandai izbraukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) uzvarēt Latvijas speciālista Arta Ābola trenēto Toljati «Lada».

«Admiral» komanda līdz ar to pārtraukusi piecu zaudējumu sēriju.

Bārtulis iepriekšējo KHL maču bija aizvadījis 16.novembrī, turklāt pa šo laiku viņš nebija ievietots savainoto spēlētāju sarakstā.

Sestdienas mačā Bārtulis laukumā pavadīja 21 minūti un septiņas sekundes, kuru laikā veica vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem. Tikmēr «Lada» rindās joprojām nav traumētā latviešu aizsarga Kristapa Sotnieka, kurš laukumā nav gājis jau kopš 12.oktobra.

Šī mača laikā «Admiral» pēc Roberta Saboliča un Vladimira Tkačova precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr «Lada» ļoti īsā laikā panāca izlīdzinājumu. Vispirms bijušais Rīgas «Dinamo» leģionārs Čārlzs Genovejs 39.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet pēc tam trešā perioda 28.sekundē Igors Skorohodovs panāca 2:2.

Tiesa, ilgi nebija jāgaida līdz «Admiral» uzvaras vārtu guvumam, jo Vadims Krasnoslobodcevs tos iemeta 43.minūtē.

Bārtulis šosezon 30 mačos veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, viens no Ābola asistentiem «Lada» vienībā ir Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 102 punktiem 38 mačos ir SKA, kamēr 81 punkts ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par četriem punktiem atpaliek «Jokerit».

Tikmēr Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» ar 62 punktiem ir piektā, bet Maskavas «Dinamo» vienība ar 58 punktiem atrodas sestajā pozīcijā konferencē.

Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi vien pie 26 punktiem 37 mačos. No konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas «Slovan» tā atpaliek 14 punktus, bet no Austrumu konferences vājākās komandas Hantimansijskas «Jugra» - vienu punktu.

Austrumu konferencē vienvadībā ar 69 punktiem atrodas Kazaņas «Ak Bars» komanda, otrā ar 61 punktu kā savas divīzijas līdere ir Omskas «Avangard», kamēr 67 punkti ir «Ņeftehimik» kontā.

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas «Kuņluņ Red Star» ar 43 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr «Admiral» ar 39 punktiem atrodas 12.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 33 punktiem ir «Lada».

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu