Partijas gatavas izpildīt prasības par vismaz 500 biedru skaitu, lai startētu vēlēšanās (138)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pašlaik parlamenta pārstāvētās partijas esot gatavas izpildīt kritēriju par vismaz 500 biedriem, lai startētu nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Partiju pārstāvju sniegtā informācija liecina, ka «Saskaņā» ir vairāk nekā 3800 biedru, savukārt Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošajā Zemnieku savienībā ir 1600 biedru, bet Zaļajā partijā - ap 870. «Vienotības» biedru skaits ir lielāks nekā 2200, bet nacionālajā apvienībā «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ir virs 900 biedriem.

«No sirds Latvijai» līdere Inguna Sudraba iepriekš pauda, ka partijā ir ap 500 biedru, savukārt Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) arī ietilpst vairākas partijas, kas kopumā apvieno ap 800 cilvēku.

Šī parlamenta sasaukuma laikā vairāki deputāti lēmuši veidot jaunas partijas. Pērn maijā deputāts Artuss Kaimiņš, kurš tika ievēlēts parlamentā no LRA sarakstā, izveidoja partiju «KPV LV». Kaimiņš aģentūrai LETA apgalvoja, ka šajā partijā ir 550-600 biedru. Arī vairāki deputāti, kuri izstājās no «Vienotības», šovasar dibināja partiju «Kustība «Par!«». Šajā poliskajā spēkā ir aptuveni 400 biedru.

13. Saeimas vēlēšanās pirmo reizi būs spēkā vairāki jauni nosacījumi. Kandidātu sarakstu varēs iesniegt reģistrētas partijas, kuras dibinātas ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un kurās ir ne mazāk par 500 biedru. Ja kandidātu sarakstu iesniedz partiju apvienība, tajā ietilpstošajām partijām arī jābūt dibinātām ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un apvienībā kopā jābūt ne mazāk par 500 biedriem.

    Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
    Aktuālākās ziņas
    Nepalaid garām
    Uz augšu