Latvijā oktobrī bijusi sestā augstākā gada inflācija OECD (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Latvijā šogad oktobrī bijusi sestā augstākā gada inflācija starp Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstīm, liecina otrdien publiskotie organizācijas dati.

Gada inflācija Latvijā oktobrī veidoja 2,8%. Augstāka nekā Latvijā inflācija oktobrī bija Turcijā (11,9%), Meksikā (6,4%), Igaunijā (3,8%), Lielbritānijā (3%) un Čehijā (2,9%).

Šogad oktobrī salīdzinājumā ar 2017.gada oktobri inflācija reģistrēta visās 35 OECD dalībvalstīs. Pēc Latvijas straujākie patēriņa cenu kāpumi gada laikā bijuši Polijā (2,3%), Ungārijā un Austrijā (abās valstīs 2,2%), Beļģijā un ASV (abās valstīs 2%), kā arī Čīlē, Islandē, Luksemburgā un Jaunzēlandē (1,9%).

Apkopotie dati arī liecina, ka gada laikā lēnākais patēriņa cenu kāpums oktobrī bijis Izraēlā un Japānā (abās valstīs 0,2%), Somijā (0,5%), Īrijā (0,6%) un Šveicē (0,7%).

OECD gada inflācija oktobrī kopumā bija 2,2% apmērā.

Inflāciju OECD oktobrī galvenokārt veicināja enerģijas cenas, kas pieaugušas par 5,8%.

Tikmēr pārtikas produktu cenas palielinājušās par 1,8%.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu