Vai īsts vīrietis var tikai sadot pa muti vai tomēr arī aiziet pie ārsta? (31)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijā vidēji ik dienu kāds vīrietis mirst ar prostatas vēzi. Lai mazinātu šo skaudro statistiku, sociāli aktīvi vīrieši iesaistījās kampaņā «Movember Latvija», lai mudinātu citus doties uz profilaktiskajām pārbaudēm. Cīkstoties un pārbaudot savus spēkus dažādās sportiskās disciplīnās, vairāki populāri un sabiedrībā zināmi kungi izteicās, ko viņi domā par šo tomēr delikāto tēmu.

Kampaņas tēvs Helmuts Bēķis profilaktiskās pārbaudes salīdzina ar automašīnas pārbaudi – reizi gadā aiziet, izdara un braukā vesels. «Vai tad, ja tu kādam vari iedot pa dullo, esi vecis, bet, aizejot pie urologa, vairs tāds neesi», retoriski vaicā kustības idejas autors.

Stand-up komiķis Jānis Skutelis uzskata, ka vieglāk būtu šos jautājumus risināt, ja līdzīga veida pārbaudes vīriešiem sāktos jau agrīnā vecumā. Tā kā vīrieši ir racionāli domājoši, mazāk balstoties uz emocijām, viņš iesaka to salīdzināt matemātiski – ieguvumu, kas rodas, apmeklējot ārstu, pret ķibeli, kas var rasties, ja piemirstam par veselību.

Fitnesa čempions Māris Šveiduks kā sportists pieradis pie plāniem un kārtības, līdz ar to arī apzinīgi veic pārbaudes, neuzskatot, ka večiem jāsāk uztraukties tikai tad, kad ir jau par vēlu. Turklāt aizņemtība nav ataisnojums. «Ja nebūsiet spēcīgi un veseli, kurš rūpēsies par ģimeni? Tam jākalpo par spēcīgu argumentu, jo, ja būsi noskrējies kā vecs kleperis, kam tu tāds būsi vajadzīgs,» tā par nepieciešamību savlaicīgi pārbaudīt veselību saka sportists.

Mūziķis Horens Stalbe sevi uzskata par apzinīgu un atbildīgu vīrieti, jo katru dienu sporto un vingro. Tai pat laikā viņš atzīst, ka vīrieši aizies pie zobārsta tikai tad, kad būs uzskrējis pa sienu augšā, nogājis gar griestiem un pa otru sienu nokāpis atpakaļ. Viņš aicina ikvienu vairāk aizdomāties, kā nenonākt šādā situācijā, tāpēc pēc savas pieredzes iesaka kustēties, sportot, smaidīt, skriet, un tad viss būs kārtībā.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu