«YouTube» vismaz 10 000 darbinieku kontrolēs vietnes saturu (41)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju giganta «Google» sastāvā iekļautais uzņēmums «YouTube» noalgos jaunus darbiniekus, lai cīnītos pret video, kas pārkāpj «YouTube» politiku, paziņojusi «YouTube» vadītāja Sūzena Vojcika.

Viņa atklāja, ka līdz nākamajam gadam šādu darbinieku skaits pārsniegs 10 000, bet neizpauda, cik tādu ir pašreiz.

Vojcika norādīja, ka daži ļauni cilvēki izmanto «YouTube», lai «maldinātu, manipulētu, mocītu un pat darītu ļaunu».

«YouTube» preses pārstāve otrdien informēja, ka daļa nepieciešamā personāla jau noalgoti un komandu veidos darbinieki un līgumdarbinieki.

Vojcika sacīja, ka uzņēmums liks lietā mācības, kas gūtas, cīnoties pret vardarbīgu un ekstrēmistu video publicēšanu, kā arī problemātisku video izplatīšanos. «YouTube» paplašinās mašīnmācīšanās tehnoloģiju, lai pamanītu video vai komentārus, kuros ietverta naida runa vai kaitējums bērniem. «YouTube» jau izmanto šo tehnoloģiju, lai dzēstu vardarbīgo ekstrēmistu video.

Pēdējo pāris nedēļu laikā vairāki reklāmu izvietotāji pārtraukuši darbu ar «YouTube», jo nevēlas, lai to reklāmas parādās blakus video, kuros atspoguļota vardarbība pret bērniem, iekļauta naida runa vai saturs ir citādi nevēlams.

Aptuveni 250 reklāmu aģentūras iepriekš šogad paziņoja, ka boikotēs «YouTube», jo tajā parādās ekstrēmistu video, kas kūda uz naidu un vardarbību.

«YouTube» pirmdien paziņoja, ka spers arī soļus, lai pārliecinātu reklāmu izvietotājus, ka viņu reklāmas neparādīsies blakus rupjiem video.

«Google» nav vienīgā tehnoloģiju kompānija, kas pastiprina cīņu pret saturu, kas ir pretrunā ar kompānijas politiku, noalgojot cilvēkus speciāli šim darbam.

Uzņēmums «Facebook» maijā paziņoja, ka pieņems darbā vēl 3000 cilvēku, lai pārskatītu video un ierakstus, un vēlāk paziņoja, ka noalgos vēl 1000, lai caurskatītu reklāmas, jo atklājās, ka sociālajā tīklā publicētas ar Krieviju saistītas reklāmas, kuru mērķis bijis ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu