Mančestras «United», «AS Roma», «Juventus» un «Basel» nodrošina vietu izslēgšanas turnīrā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras «United», Šveices vienība «Basel», kā arī divas Itālijas komandas «AS Roma» un Turīnas «Juventus» otrdien UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra pēdējā kārtā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, kur neiekļuva spēcīgais Spānijas klubs Madrides «Atletico», kas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Mančestras «United» A apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:1) pārsēja Krievijas klubu Maskavas CSKA.

Pirmie šajā mačā vārtus guva CSKA futbolisti, pirmā puslaika beigās Alanam Dzagojevam no desmit metriem raidot bumbu pretinieku cietoksnī. Tiesa, «United» otrā puslaika vidū pāris minūšu laikā pārņēma vadību. Vispirms beļģu uzbrucējs Romelu Lukaku pēc tālas piespēles izlīdzināja rezultātu, bet nedaudz vēlāk anglis Markuss Rešfords panāca 2:1.

Tikmēr «Basel» viesos ar rezultātu viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) apspēlēja Portugāles vienību Lisabonas «Benfica».

Bāzeles komandas labā vārtus guva norvēģu uzbrucējs Muhameds Eljunussi un šveicietis Dimitri Oberlēns.

A apakšgrupā ar 15 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Mančestras «United», 12 punkti bija «Basel» rēķinā, deviņus punktus guva CSKA, kamēr «Benfica» palika bešā.

Apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā, bet trešās pozīcijas ieguvēja sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā, kuru sāks no «play-off» pirmās kārtas.

Tikmēr «AS Roma» C apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Azerbaidžānas čempioni Agdamas «Qarabag».

Romas komandas labā vārtus guva argentīniešu pussargs Djego Peroti, kurš bija precīzs otrā puslaika astotajā minūtē.

Savukārt «Atletico» viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar iepriekšējās sezonas Anglijas premjerlīgas čempioni Londonas «Chelsea».

Lai «Atletico» tiktu tālāk, tad tai obligāti bija jāuzvar «Chelsea», cerot, ka «AS Roma» cietīs neveiksmi pret «Qarabag».

Mača rezultātu 56.minūtē atklāja Madrides kluba spāņu pussargs Sauls Njigess, bet 20 minūtes vēlāk «Atletico» melnkalniešu uzbrucējs Stefans Savičs ieraidīja bumbu savos vārtus.

Zīmīgi, ka «Atletico» pirmo reizi kopš Djego Simeones stāšanās pie stūres nav spējusi iekļūt Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

Kopvērtējumā pa 11 punktiem bija «AS Roma» un «Chelsea» vienībā, bet Itālijas klubam bija labāka bilance savstarpējās spēlēs. «Atletico» tika pie septiņiem punktiem, bet «Qarabag» debiju Čempionu līgas grupu turnīrā noslēdza ar diviem punktiem.

Tikmēr «Juventus» D apakšgrupas mačā viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Grieķijas klubu Pirejas «Olympiakos», nodrošinādama vietu izslēgšanas turnīrā.

«Juventus» labā vārtus guva kolumbiešu pussargs Huans Kvadrado un itālis Federiko Bernardeski.

Vēl šajā apakšgrupā spāņu grands «Barcelona» savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja Lisabonas «Sporting» no Portugāles.

Barselonas vienībā pirmos vārtus guva spāņu uzbrucējs Pako Alkasers, kurš izcēlās spēles 59.minūtē, bet otro bumbu savos vārtos ieraidīja «Sporting» aizsargs Žeremī Matjū, kurš iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja «Barcelona» komandu.

«Barcelona» ar 14 punktiem uzvarēja D apakšgrupā, «Juventus» tika pie 11 punktiem, «Sporting» iekrāja septiņus punktus, bet «Olympiakos» samierinājās ar vienu punktu.

Tikmēr B apakšgrupā divu grandu duelī Vācijas čempione Minhenes «Bayern» savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:0) uzvarēja Francijas vicečempioni Parīzes «Saint-Germain» (PSG).

«Bayern» rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās franču pussargs Korentēns Toliso, bet viens precīzs sitiens poļu uzbrucējam Robertam Levandovskim. PSG komandai goda vārtus guva talantīgais franču uzbrucējs Kiljans Mbapē.

Otrā B apakšgrupas duelī Beļģijas vienība Briseles «Anderlecht» viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Skotijas flagmani Glāzgovas «Celtic».

Briseles vienībai uzvaru sarūpēja «Celtic» komandas bosniešu aizsargs Jozo Šimunovičs, kurš 62.minūtē raidīja bumbu savos vārtos.

B apakšgrupā pa 15 punktiem guva PSG un «Bayern» vienības, bet savstarpējos mačos labāka gūto un zaudēto vārtu bilance bija parīziešiem. Tāpat arī «Celtic» un «Anderlecht» iekrāja vienādu punktu skaitu, trīs, taču savstarpējos mačos labāk klājas Skotijas vienībai, kas līdz ar to sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Trešdien ar astoņiem dueļiem noslēgsies UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrs. Izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pāri tiks noskaidroti 11.decembrī, kad Nionā norisināsies izloze.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu