Incidents ar «airBaltic» lidmašīnu Krievijā: Pasažieru vidū arī Latvijas satiksmes ministrs (83)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/03_sergey

Vienā no Krievijas lidostām no manevrēšanas ceļa noslīdējusi «airBaltic» lidmašīna. Pasažieriem briesmas nedraud, un pašlaik tiek strādāts pie tā, lai lidmašīnu aizvilktu prom un pārbaudītu, TVNET sacīja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Viņa paskaidroja, ka «airBaltic» apstiprina izskanējušo informāciju, ka spēcīgā vēja un slidenā seguma dēļ reiss BT428 no Rīgas uz Maskavu noslīdējis no manevrēšanas ceļa. Lidmašīna noslīdējusi no manevrēšanas ceļa Šeremetjevas starptautiskajā lidostā pēc tam, kad tika veikta nosēšanās.

Uz lidmašīnas klāja atradās 52 pasažieri, kuri lidmašīnu jau ir pametuši, vēsta ārvalstu mediji, norādot, ka nedaudz aizkavējas citu reisu laiki.

Neviens cilvēks negadījumā cietis nav. 

Sīkāku informāciju par notikušo lidsabiedrība sola sniegt pēc pilnīgas negadījuma izmeklēšanas.

Informācijas avots ārkārtas dienestos aģentūrai «Interfax» pavēstīja, ka «airBaltic» lidmašīna «Boeing - 737» pēc ielidošanas no Rīgas esot devusies no pacelšanās un nolaišanās joslas uz skrejceļa pievedceļu, nenoturējās savā vietā un izripoja ar priekšējo šasiju piecus metrus aiz skrejceļa.

Informācijas avots aģentūrai «Interfax» pavēstījis, ka lidmašīnā tobrīd atradās 52 pasažieri. Viņi visi esot bez problēmām atstājuši lidmašīnu. Pasažieru vidū bijis arī Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis, kas ieradies apmeklēt forumu «Krievijas transports», žurnālistiem pavēstīja Krievijas transporta ministrs Maksims Sokolovs.

Skrejceļš atbilstoši sākotnējai informācijai esot slēgts uz divām stundām, pavēstījis informācijas avots. «Līdz plkst.18 lidostā darbosies viens skrejceļš,» atklāja avots. Šeremetjevas lidostai ir divas pacelšanās un nolaišanās joslas. Trešā šobrīd tiek būvēta.

Šeremetjevas lidosta notikušo nav komentējusi.

Kā trešdien vakarā pavēstīja ziņu aģentūra «RIA Novosti», atsaucoties uz lidostas pārstāvjiem, lidmašīnas jau atkal var izmantot trešdien uz laiku slēgto skrejceļu.

«Notikušā iemeslus izmeklēs īpaša komisija,» teikts lidostas paziņojumā.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu