Latvija sekmīgi novērš antidopinga sistēmas nepilnības un mūsu sportistiem diskvalifikācija nedraud (65)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pasaules Antidopinga aģentūra sniegusi atzinumu par Latvijas progresu, reformējot anitdopinga sistēmu. Darbs norit sekmīgi, un mūsu sportistiem vairs nedraud aizliegums piedalīties olimpiskajās spēlēs un citās starptautiskās sacensībās, trešdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Šāds risks pastāvēja, jo, veicot Latvijas antidopinga sistēmas auditu, tika atklāti daudzi trūkumi. Rudenī valdība nolēma sākt antidopinga sistēmas reformu, lai tā pilnībā atbilstu jaunajām starptautiskajām prasībām, kas ļautu izvairīties no bargām sankcijām. Viens no būtiskākajiem bija lēmums veidot jaunu, neatkarīgu iestādi - Antidopinga aģentūru.

Kā «LNT Ziņas» noskaidroja Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), lai gan Pasaules Antidopinga aģentūra sniegusi dažas rekomendācijas, vairs nepastāv risks, ka Latvijas sportisti varētu tikt diskvalificēti.

«Jā, tas pirmais risks ir novērsts. Tiešie pārmetumi par nekā nedarīšanu šajā jomā vairs nav. Notiek normāls organizatoriskais darbs, lai šo sistēmu novestu līdz pilnībai atbilstoši starptautiskām prasībām,» raidījumam norādīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Antidopinga pārkāpumu dēļ no dalības olimpiskajās spēlēs diskvalificēta Krievija. Starptautiskās Olimpiskās komitejas vakar vakarā pieņemtais lēmums nozīmē, ka Krievijai būs liegts piedalīties ziemas olimpiskajās spēlēs, kas februārī notiks Phjončhanā, Dienvidkorejā. Vienlaikus nolemts atsevišķiem krievu sportistiem, kuri nav pārkāpuši antidopinga noteikumus, ļaut piedalīties ziemas spēlēs.

Tāpat kļuvis zināms, ka Phjončhanā tiks rīkota speciāla medaļu pasniegšanas ceremonija tiem atlētiem, kuriem Krievijas manipulāciju dēļ medaļas tika «nozagtas» Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas skeletonisti un bobslejisti uz goda pjedestāla kāps Phjončhanā.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu