F-1 pasaules čempionāta kalendārā atgriezīsies posmi Francijā un Vācijā (2)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kalendārā nākamsezon atgriezīsies posmi Francijā un Vācijā, bet kopumā pilotiem paredzēts sacensties 21 etapā.

Līdz ar to nākamsezon paredzētais 21 posms ir atkārtots čempionāta rekords, jo tikpat sacensību bija arī pirms diviem gadiem.

Pirmo reizi kopš 2008.gada F-1 piloti brauks Francijā, kur Pola Rikāra trasē posms notiks 24.jūnijā. Tāpat pēc viena gada izlaišanas atkal notiks sacensības Vācijā, slavenajā Hokenheimas trasē braucējiem sacenšoties 22.jūlijā.

Tikmēr no F-1 kalendāra izņemts Malaizijas posms, kas tika rīkots kopš 1999.gada, tomēr pēdējos gados šo sacensību rīkošana radījusi pārāk lielus finansiālos zaudējumus.

Nākamā gada pasaules čempionāts sāksies 25.martā Austrālijā, bet noslēgsies 25.novembrī Apvienotajos Arābu Emirātos. Tiesa, pagaidām vēl nav skaidrības par 21.oktobrī ieplānoto posmu Ostinas trasē ASV, jo tas vēl esot jāsaskaņo ar vietējo sporta pārvaldi.

Šosezon F-1 čempionātā bija 20 posmi, bet par pasaules čempionu ceturto reizi karjerā tika kronēts brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu