Raimondam Paulam pasniegts Gruzijas Goda ordenis (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Maestro Raimondam Paulam šodien Spīķeru koncertzālē tika pasniegts Gruzijas Goda ordenis, informēja AS «Latvijas koncerti» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Gruzijas prezidenta Giorgija Margvelašvili rīkojumu «Par Ojāra Raimonda Paula apbalvošanu ar Goda ordeni» maestro saņēma šā gada jūnijā. Ordeni Paulam pasniedza Gruzijas prezidenta padomnieks, Ārlietu sakaru sekretārs Tengiz Pkhaladze.

Ordenis Paulam piešķirts «ar mērķi padziļināt attiecības kultūras jomā starp Gruziju un Latvijas Republiku, kā arī, lai atbalstītu Gruzijas jaunos izpildītājus, par īpašiem nopelniem un ieguldījumu mūzikas mākslas attīstībā un par ilglaicīgu auglīgu radošo darbību».

Pasākumā maestro sniedza muzikālu priekšnesumu, atskaņojot Gijas Kančeli mūziku, kas ieskaņota kompaktdiskā «Pauls spēlē Kančeli».

Gruzijas Goda ordenis tika ieviests 1992.gadā, un to piešķir cilvēkiem, kuri devuši ieguldījumu Gruzijas neatkarīgās valsts veidošanā, stiprināšanā, kā arī guvuši sasniegumus tādās jomās kā valsts pārvalde, aizsardzība, likuma vara un tiesiskums, zinātne un kultūra.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu